Bornova Belediyesi’nin eğitime verdiği destekler artarak devam ediyor. Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde (BELGEM)  binlerce öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık ve ders desteği verilirken, yaz boyunca sürecek  olan 2018-2019 dönemi hazırlıklarını da sürdürüyor. BELGEM bünyesinde hizmet veren Dost Bilimevi Yaz dönemi için düzenlediği eğlenceli atölyelerin ayanında ön hazırlık İngilizce kursları ile de öğrencilere yabancı dil desteği sağlıyor. 

Okulların kapanmasının ardından BELGEM bünyesinde ilçenin 6 farklı mahallesinde İngilizce kursları açıldı. Minikleri yeni okul dönemine hazırlamak için açılan kurslar Bornova Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Halkın Üniversitesi, Evka 4 Belgem binası, Pınarbaşı Kültür Merkezi ve  Bornova Merkez Cumhuriyet Evi binalarında gerçekleşiyor. Hafta de 2 gün 2 saat şeklinde gerçekleşen yabancı dil kurslarından 3,4,5,6 ve 7.sınıflara geçen toplam 923 öğrenci yararlanıyor. Yoğun ilgi gören kurslar 17 Ağustos tarihinde sona erecek. 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, eğitimin önemine dikkat çekerek, “En önemli yatırım insana ve geleceğe yapılan yatırımdır. Biz de Bornova Belediyesi olarak eğitime destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.. Geleceğimizin garantisi çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz” dedi.