Eğitim konusunda örnek çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, vatandaşlarını okumaya teşvik etmek için de Çamdibi, Naldöken, Kayadibi ve Bornova Merkez’de bulunan Atatürk Kitaplığı ile hizmet veriyor. İçerisinde toplamda 20 bine yakın kitap olan kütüphanelerin 4 bin 787 kayıtlı üyesi bulunuyor.
 

Felsefeden tarihe, Türk ve dünya klasiklerinden çocuk kitaplarına kadar her türlü kitabın yer aldığı merkezlerde öğrencilerin rahat ders çalışması için de uygun ortam sağlanıyor. Kütüphaneye gelen öğrenciler sessiz bir ortamda ders çalışabilmesinin yanında bilgisayarları kullanarak, internetten de araştırma yapabiliyor. Günlük gazetelerini okumak isteyen vatandaşlar için de ayrı bir oturma bölümü yer alıyor. Ayrıca kitaplıklarda internet üzerinden de hizmet veriyor. Vatandaşlar aradıkları kitabın bu kitaplıklarda bulunup bulunmadığını ‘e-belediye’ sistemi üzerinden katalog takibi yaparak öğrenebiliyor.

Kitaplıklar ilçenin 4 faklı noktasında bulunuyor. Çamdibi’nde yer alan kitaplıktan 970 üye yararlanırken, Naldöken’den 102, Kayadibi Mahallesi’n de ki kütüphaneden ise 50 kişi yararlanıyor. Bornova Merkez’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nın ise 3 bin 665 kayıtlı üyesi bulunuyor. Bornova’nın eski köşklerinden birinin restore edilmesiyle kurulan Atatürk Kitaplığı içerisinde biri çocuklar için olmak üzere 3 adet okuma salonu yer alıyor. Bu salonlarda tek kişilik olarak ayrılan bölümlerde öğrenciler rahat ders çalışma olanağı da bulurken, internetten de yararlanıyor.

Vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek hedefi ile çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” sloganıyla yola çıkan Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın maddi desteği ile gerçekleştirilen “Herkes İçin Kütüphane” projesine de katıldı. Türkiye çapında Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi, Near East University ve Türk Kütüphaneciler Derneği paydaşlığında gerçekleştirilen proje kapsamında Bornova Belediyesi’ne ait kütüphanelerde kullanılmak üzere 16 adet bilgisayar bağışında bulunuldu. Naldöken, Çamdibi, Kayadibi ve Bornova Merkez’de bulunan Atatürk Kitaplığı’nda kurulumu gerçekleştirilen ve vatandaşların kullanımına açılan bilgisayarlarlardan e-devlet hizmetleri, adli sicil kaydı sorgulama, ÖSYM aday işlemleri, cv hazırlama, e-randevu alma gibi bir çok hizmetten yararlanılabilecek

Editör: Haber Merkezi