İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda kapatılacak olan Konak Salih İşgören İlk Okulu'nun velileri eğitim-öğretim yılının son gününde okulda eylem yaptı. Saabh saatlerinde çocukları ile birlikte okula gelen veliler dışarıda yaptıkları eylemle karardan geri dönülmesini istedi. Veliler eylem boyunca 'Okuluma Dokunma', 'Öğretmenime Dokunma' eylemi sloganlarını attı.

Veliler adına basın açıklamasını okuyan Duygu Tunca, okullarının kapatılmasının sebebinin yetersiz planlanan müfettiş incelemesi ve bu incelemeyei onaylayan yetkililer olduğunu ifade ederek "Bizler veliler ve öğrenciler olarak mağduruz. Okulumuz taşınam adı altında kapatılıyor. Kapatılması istenen bir işletme değil, okuldur" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ ÖĞRETMENLERİNDEN AYRILMASIN'

Çocuklarının öğretmenlerinden ayrılmasına ve öğretmenlerin norm fazlası olacak olmasının da kendileri açısından üzücü olduğunu ekleyen Tunca şunları söyledi "Hukuksal anlamda yolumuza devam ederek ilerliyoruz. Tüm yetkili makamlardan destek beklediğimizi belirterek 'Okulumuz Kapatılmasın' diyerek haykırıyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen'li hocalara da teşekkür ediyoruz"

 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi