24 Kasım Öğretmenler Günü İzmir'de coşkuyla kutlandı. İzmir siyasetinin önemli figürleri öğretmenleri sınıflarında ziyaret etti. İşte o ziyaretlerden birkaçı:

“ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZÜ SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KUTLUYORUM”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede bulunan Duğrallar İlkokulu ve Bahçelievler Ortaokulu ile Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi'ni (KARBEM) ziyaret etti. Öğretmenlere çiçek ve not defteri hediye eden Başkan Selvitopu, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Selvitopu, öğretmenlerin kutsal bir görev yaptıklarını belirterek, “Bu ülkenin bugün dünya ülkeleriyle yarışır durumda olmasında emeğiniz çok büyük. Ben Öğretmenler Günü'nüzü sadece bir gün değil,  her gün kutluyorum. Ve önünüzde saygıyla eğiliyorum!” dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ

İlk olarak Duğrallar İlkokulu'nda Okul Müdürü Ahmet Şener ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Selvitopu’na öğrenciler sevgi gösterinde bulundu. Öğretmenlerle tek tek tokalaşan Başkan Selvitopu,   “Mustafa Kemal Atatürk savaşın sonunda en önem verdiği konulardan biri eğitimdir. Cumhuriyet döneminde yapılanların sonucu bizler buralardayız. Bunları gerçekleştirenler de siz öğretmenlerimizsiniz. Türkiye’nin bugün geldiği noktada emeğiniz çok fazla. Karşılığının her zaman verilmesi gerekir. Derse giren öğretmenin kafasında başka bir sorunun olmaması,  en aza indirilmesi gerekir. Koşullarınızın daha da iyileştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü sizler bizleri yetiştirdiniz. Sizlerin emeği çok büyük” dedi.

EMEKTAR ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

İzmir Sağlık Koleji öğrencileri ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Özel Gizem Yaşlı Bakım ve Huzur Evi’ni ziyaret etti. Öğrenciler Huzur Evi’nde kalan emektar öğretmenlerini de bu anlamlı günde unutmadı

Özel İzmir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İzmir Sağlık Koleji)  Buca İlçesi’nde bulunan Özel Gizem Yaşlı Bakım ve Huzur Evi’nde yaşlıları ziyaret etti. Sağlık bölümünden 12 öğrenci, okulun Onur Kurulu Başkanı Öğretmen Kamuran Aydoğmuş’un eşliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde Huzur Evi’ndeki yaşlıları ziyaret ederek, yaşlı bakımı hakkında da bilgi aldı. Hem yaşlı misafirlerin hem de öğrencilerin memnuniyet duyduğu ziyarette öğrenciler, günün anısına Huzur Evi’nde kalan emekli öğretmenlere çiçek verdi.

Ziyaret sonrası toplu hatıra fotoğrafı da çektiren öğrenciler, emektar öğretmenlerine günün anısına çiçek vererek onları onurlandırdı.

ÖĞRETMENLER GECEDE BULUŞTU

Çiğli Belediyesi tarafından ilçede görev yapan öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yemek verildi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de görev yapan tüm ilk ve orta dereceli okullarından katılan öğretmenlere Akvaryum Kafe’de yemek verdi. Yemeğe öğretmenlerin yanı sıra Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nin eğitimcileri de katıldı.

Gecede konuşma yapan Başkan Hasan Arslan, bir toplumun ilerleyebilmesinin, demokratikleşmesinin, çağdaşlaşmasının temelinde verilen eğitim ve eğitimi veren öğretmenlerin yattığını söyledi. “Bir ulusun çağdaş ülkelere düzeyine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ancak siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde gerçekleşir” diyen Başkan Hasan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ancak hepimiz iyi biliyoruz ki öğretmenlerimiz çok çalışıyor ama az kazanıyor. Ülkemizde hizmet veren 1 milyon öğretmenimizin büyük kısmı maddi ve manevi sorunlar yaşıyor. Ülkemiz öğretmenlerinin maaşı OECD raporlarına göre OECD ve AB ortalamasının çok altında kalarak maalesef 30. sırada yer alıyor.  Öğretmenlerimizin hakkı asla ödenmez. Doğan güneşe benzeyen, etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okuyan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum, iyi ki varsınız.”


TOPLUMLAR EĞİTİMLE GELİŞİR

Konak Belediyesi ise 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesi ile birlikte düzenlediği “Türkiye’de Öğretmen Yetiştiren Kurumlar” adlı panel Güzelyalı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Ayhan Uyanık’ın yaptığı panelde konuşmacılar Avukat Şahap Cesur, Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci ve Prof. Dr. Nevzat Kavcar, Köy Enstitüleri’nin tarihçesi ve topluma kazandırdıklarını anlattı. Öğretmelere ve onların öğrencilere verilen eğitimin öneminde dikkat çekilen panelde ilk sözü Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mehmet Seyrek aldı. Seyrek, o yılları özlemle anlatırken günümüz Türkiye’sindeki eğitim sistemindeki eksikliklere göndermeler yaptı. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş da eğitimin önemine dikkat çekerek, “Toplumların gelişmelerindeki en önemli etkenlerden birinin eğitimdir” dedi. Konuşmalarının ardından Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mandolin Topluluğu müzik dinletisi yaptı.

KOCAOĞLU'NDAN ANLAMLI ZİYARET

İzmir'de görev yapan iki fedakar öğretmenin öyküsünü gazetelerden öğrenip çok etkilenen Dr. Türkegül Kocaoğlu, Menderes ve Bayraklı'ya giderek onlara şükran duygularını sundu; emek ve özverileri için teşekkür etti.

Menderes’teki Sancaklı Ahmetçik İlkokulu’nda hem müdürlük hem öğretmenlik yapan Nazlı Ulutaş ile Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan 16 yaşındaki  kas hastası öğrencisi Samet Karaköse'yi 3 yıldır arabasıyla okula götürüp getiren fizik öğretmeni Birol Danışman’ın Öğretmenler Günü'nü kutlayan Dr. Kocaoğlu, gazetelerde okuduğu haberlerden çok duygulandığını dile getirerek, “Başöğretmenimiz Atatürk olmasaydı, böyle okullarda okuyamayacaktık. Böyle güzel öğretmenler, böyle değerler yetişemeyecekti” dedi. Dr. Kocaoğlu, öğretmenlere emek ve özverileri için ayrıca teşekkür etti.

 

"HAMUR SİZİN ELİNİZDE ŞEKİLLENİYOR"

Menderes’in Sancaklı Köyü’nde bulunan Sancaklı Ahmetçik İlkokulu’nda farklı yaşlardaki 15 öğrencisini 1’den 4’e kadar birleştirilmiş tek sınıfta okutan Nazlı Ulutaş'tan okulun eksiklerini öğrenen Dr. Türkegül Kocaoğlu, ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi. Türkegül Kocaoğlu hem Nazlı hem de Birol öğretmene, “Öğretmen toplumun en büyük değeridir. Öğrenciler ise onların yoğurduğu bir hamur.. Onlar sizin elinizde şekil alıyor. O yüzden öğretmenlik kutsal bir meslek, rol modeldir. Ben de bir çocuk hekimi olarak çocuklara karşı daha hassasım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi