Bornova Belediyesi yaz dönemi verdiği ücretsiz kurslara kış döneminde de aralıksız devam ediyor. Dost Bilim Evi-Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi popüler bilim kulüpleri güz dönemi etkinliklerine başladı. Sekiz hafta sürecek olan bilim serüveninde katılımcılar Astronomi, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Robot Bilim alanlarında çalışmalar yürütecek. Dost Bilim Evi çatısı altında verilen eğitimlerden bu dönem 175 çocuk yararlanmaya başladı.

6,7 ve 8. sınıflara yönelik olarak düzenlenen kulüplerde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor. Bilim kurslarına katılanlar merkezde bulunan tam donanımlı laboratuvarlarda eğitim alıken, öğrendiklerini uygulama imkanı da buluyor.

Eğitimlerde çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel bilgileri öğrenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca kurslar sırasında yapılan deneylerde kullanılan malzemeler evlerde bulunabilen veya rahatlıkla temin edilebilen malzemelerden seçiliyor. Bu sayede çocuklar öğrendikleri doğa olaylarını istedikleri zaman kendileri de  modelleye biliyor. Eğitim sonunda çocuklara katılım belgeleri düzenlenen törenle veriliyor.

Editör: Haber Merkezi