Bergama Belediyesi, dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına girecek olan Bergamalı öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmesi için açtığı üniversiteye hazırlık kursları yoğun ilgi gördü. Buna göre sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen kurslara 400 öğrenci katıldı. Kurslara katılan öğrencilere çalışma kitapları da ücretsiz dağıtıldı.

"AMAÇ GENÇLERİMİZİ İYİ ŞEKİLDE SINAVLARA HAZIRLAMAK"

Verilen eğitimle ilgili bilgi veren Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ezel Babaoğlu; “Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde öğrencilerimizi en verimli şekilde üniversiteye hazırlıyoruz. Kursumuzda yaklaşık 400 öğrenci yer alıyor. Öğrencilerimizi Türkçe, edebiyat, matematik, geometri, coğrafya, tarih, fizik, kimya, biyoloji, felsefe branşlarında ders anlatımı, test çözümü ve deneme sınavları yaparak hazırlıyoruz. Amacımız gençlerimizi en iyi şekilde sınavlara hazır hale getirmek” dedi.

YÜZDELİK DİLİMLERDE BÜYÜK BAŞARI

2018 yılı yüzdelik dilimlerinde önemli başarı yakaladıklarını ifade eden Rehberlik öğretmeni Esra Güleç; “2018 yılında yükseköğretim kurumları sınavında ilk on binde 11 öğrenci, ilk otuz binde 32 öğrenci, ilk yüz binde ise 75 öğrenci başarı sıralamasında olup, hedefledikleri üniversiteleri kazanacaklarından umutluyuz” dedi.

"ÇOK İYİ ŞARTLARDA HAZIRLANIYORUZ"

Kursa kaydolan Bergama Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi Atacan Adalı ise; “Sınavların zorluğu neticesinde bir kursa yazılmam gerektiğini hissettim. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne kaydoldum. Burada çok iyi şartlarda sınavlara hazırlanıyoruz. Herhangi bir sorunumuzda öğretmenlerimiz çok yarımcı oluyor” dedi.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ"

Eğitimin her alanında öğrencilere gerekli tüm olanakları sağlamaya çalışarak onların yanında olduklarını ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Öncelikle eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasından yanayız. Gençlerimize bu olanağı sağlamak için üniversiteye hazırlık kursları açtık. Ücretsiz olan bu kurslar ile aile ekonomilerine de katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu yıl ilgi daha fazla oldu. Uzman kadrolarımızla tüm branşlarda hizmet veriyoruz. Amacımız öğrencilerimizin iyi bir hazırlık süreci geçirmelerini sağlayıp, üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için sağlıklı bir ortam yaratmak” dedi.

Editör: Haber Merkezi