Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçenin önde gelen liselerinin kontenjanlarını düşürme kararı alması protesto edildi. Eğitim-Sen Bergama temsilciğili çağrısıyla yapılan basın açıklamasına; Eğitim İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Büro Emekçileri Sendikası (BES), Tarım ve Orman Emekçileri Sendikası, Tüm Belediye Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen), Türk Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, Tahtacılar Derneği, Üretici Kadınlar Kooperatifi, CHP, ÖDP, HDP, Komünist Parti, Emek Partisi, ADD ve Bergama Öğrenci Veli Derneği Girişimi katıldı. Gruba destek veren bazı öğrenci velileri de 'Çocuğuma dokunma', 'Geleceğimle oynama, o kontenjan benim', 'Okuluma dokunma', 'Kontenjanların düşürülmesine karşıyız', 'Eğitim hakkı engellenemez' yazılı dövizler açtı.

Eğitim-Sen Bergama Temsilcisi Yusuf Gunt, başta Bergama Yusuf Kemalettin Perin Fen Lisesi olmak üzere, Akif Ersezgin Anadolu Lisesi, 14 Eylül Bergama Anadolu Lisesi ve sırasıyla diğer liselerin önümüzdeki yıl alacakları öğrenci kontenjanlarında düşürülme kararını alındığını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun 13 Mayıs 2016 tarihinde, 'oldubitti' yaparak, derslik, öğretmen, mekan sıkıntısı olmadığı halde bu kararı aldığını öne süren Gunt, "Böyle önemli bir karar alınırken de ilçemizdeki hiçbir eğitim bileşeni temsilcisi davet edilmemiştir. Bizler bu kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

Eğitim-İş Bergama Temsilcisi Ali Ulvi Akeren de "Laikliği Anayasa'dan, ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ders kitaplarından çıkarmaya çalışan zihniyetin, Bergama'daki temsilcilerinin kötü bir tiyatrosuyla karşı karşıyayız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü alınan karala gerekçe olarak mesleki eğitimi geliştirmeyi göstermiştir. Ancak biliyoruz ki bu kararın asıl amacı çocuklarımızı İmam Hatip Liselerine mahkum etmektir" diye konuştu.

"AZGIN AZINLIK"

İlçe Milli Eğitim Binası önünde yapılan protestonun ardından gazetecilerle görüşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ise "Biz bu kararı alırken lise müdürlerinden de onay aldık. Bu karar öğrencilerin lehine alınmıştır. İmam hatip liseleriyle ilgili iddialar tamamen iftiradır. Bu eylemciler azgın azınlık" dedi.

Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi