Bayraklı’nın çalışkan çocukları bir kez daha ilçenin gurur kaynağı oldu. 15 - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan TYT-AYT ve YDT sınavlarının ardından öğrenciler tercih başvurularını da 23 - 29 Temmuz tarihleri arasında BAYSEM’de gerçekleştirdi. Üniversite tercih başvuru sonuçlarının 6 Ağustos günü itibariyle açıklanmasının ardından tercih başvurusu yapan 134 öğrenciden 126’sı hayallerindeki üniversite ve bölümlere yerleşti. Öğrencilerden 76’sı dört yıllık fakülte ve yüksekokullara, 50 öğrenci ise iki yıllık meslek yüksek okullarına yerleşmeyi başardı. Öğrenciler kendilerini yıl boyunca eğiten öğretmenleriyle birlikte Serdar Sandal’ı ziyaret etti.

Öğrencileri tek tek tebrik eden Sandal “Bu sürecin daha başındasınız. Ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar kendinizi geliştirir ve toplumun yararına kendinizi hazırlarsanız bizi bir o kadar mutlu etmiş olursunuz. Çünkü artık hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Sizler iyi yetişip çevrenizi düzenledikçe bence büyük bir sorunu daha halletmiş oluruz. Bunun için sadece okuldaki teknik bilgilerle sınırlı kalmayın. Elinize geçecek bütün yayınları okuyun. Sadece roman okumayın sizi ilgilendiren her şey ile ilgili kanaatlerinizi oluşturmadan önce gerçekten bilgi sahibi olun. Aklınızla vicdanınızla kendi kişiliğinizi kendiniz yaratın. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan inancından ötürü etnik kimliğinde ötürü siyasal görüşünden ötürü ayırmadan yeni bir dünyayı yeni kuşaklara aktarın. Çünkü sizler bilgiye daha rahat ulaşabilir durumdasınız. Yeni yetişen kuşak biraz daha geçmişin ön yargılarından kurtularak daha insani boyutlarda daha evrensel kendinizi yetiştirin. Üniversite öğrencisi demek eskiden toplumu değiştiren dönüştüren güç demekti, artık mahallenizde sokağınızda çevrenizde bu toplumsal değişim ve hoş görü ile lütfen çevrenize katkı sunun. Bir tarafta durup eleştirmeyin o çözümün bir parçası olun hepimiz aynı gemideyiz ve hepimiz birbirimizden sorumluyuz. Hepiniz bu saatten sonra Bayraklı Belediyesinin gönüllüsü olun bizi doğru anlamda eleştirin, öngörünüzle eksikliklerimizi görün. Sosyal medyamızdan bize yazın. Ürettiğiniz projeleri gelin bizimle paylaşın. Hep beraber bu işi yapacağız. Biz bu yıl biraz daha BAYSEM'i güzelleştirdik. Biraz daha iyileştirme yapacağız. Sizleri başarınızdan dolayı kutluyorum. Ne zaman ihtiyacınız olursa biz yanınızdayız” dedi.

Öğrencilerden AYT-SAY puan türünden 531,92 puan alarak Türkiye 930’uncusu olmayı başaran Eda Civlez, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Halil Demir, Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, sayısal puan türünden Mizgin Telli Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Toğrul Moharami Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni, Hasret Telli Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ve Burak Emre Evrenos’ta ODTÜ Makine Mühendisliği’ni kazandı. AYT-EA puan türünden Görkem Sayar Türkiye 1187’incisi olmayı başararak ODTÜ Psikoloji bölümüne yerleşti. AYT-SÖZ puan türünden 3772’inci olan Mustafa Camcı ise Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlarını tam burslu olarak kazandı.

Editör: Haber Merkezi