Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 Bütçesinden 2 milyar TL kesinti yapıldığı tartışmaları devam ederken, Balçova’da bazı okulların değişik isimler adı altında velilerden para almadan öğrenci kaydı almadığı iddia edildi. İzmir Balçova’da bazı okulların velilerden; eğitim parası, sıra parası, deneme sınavı parası adı altında bağış istediği iddia edildi. Kendilerine liste verildiğini ifade eden veliler bu paraları vermemeleri halinde çocuklarının farklı bir muameleye tabi tutulduğunu ifade etti.

Okulda öğretmenlerin başarı sıralamasının yapıldığını belirten veliler, “eğer para vermez isek çocuklarımızı genç ve tecrübesiz öğretmenlerin sınıflarına alınacağını söylüyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

"BU ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ"

Veli şikayetlerinin kendilerine de geldiğini belirten CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, “Biz Anayasal hak olan eğitim para ile verilmesini kabul etmiyoruz. Bugün birçok velimiz şikayette bulundu. Yıllardır belediyemiz okulların tüm bakım ve onarımlarını üstleniyordu. Bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü buna da izin vermedi. Şimdi gidip gariban insanlardan para topluyorlar. Bu çağda böyle bir zihniyeti kabul etmiyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanı’ndan bu konuya acil olarak çözüm bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi