DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde okullarda uzaktan eğitim kararı alınmış ama Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamayla okul öncesi eğitim kurumlarının bu kararın dışında tutulacağını ve bu okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini duyurmuştu.

MEB'in açıklamasında, ""Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu kararı açıklarken kullandığı ‘çalışan anneler’ ifadesi ayrıca dikkat çekti.

'ANAOKULU ÖĞRETMENLERİ ÇOCUK BAKICISI MI?'

Bu karar birçok tepkiye sebep olurken Eğitim-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı ise gazetemize yaptığı açıklamada, "Tamamen sermayeye yönelik bir karar alındı, çocukların bir yerde bakılması gerekiyordu bunun çözümünü de okul öncesi eğitimi tekrar yüz yüze düzenlemeye alarak buldular. Okul öncesi öğretmenleri ile ilgili bir aşı mı bulundu, buradaki öğretmenlerimiz mağdur olmayacak mı, sıkıntıya düşmeyecek mi? Ya da okul öncesi öğretmenlerimiz, öğretmen değil de çocuk bakıcısı mı" ifadelerini kullandı.

'OKUL ÖNCESİ AŞIYI MI BULDU?'

Öte yandan okul öncesi öğretmenlerinin mağduriyetine yönelik Twitter'da tag açıldı. Bazen ironik bazen sert tepkilerin yer aldığı tagın başlığı ise, "Okul öncesi aşıyı mı buldu?" sorusu oldu.

Editör: Haber Merkezi