Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle Buca Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nden ücretsiz ders desteği alan 270 öğrencisinin 178’ini üniversiteli yaptı.

121’i lisans, 57’si ön lisans olmak üzere Türkiye’nin seçkin üniversitelerini kazanan öğrenciler zorlu ve stresli dönemin ardından gelen başarıyı kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kokteylde kutladı.

Hukuk, tıp, diş hekimliği, veterinerlik, mimarlık, mühendislik fakültelerini kazanan öğrencileri tebrik eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Çocukların 3-7 yaşla başlayan eğitim serüveninde ailelere nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük, bu merkezi inşa ettik, siz de içinde harikalar yarattınız. Bu başarı ve emek sizindir. Bu sonuçları görünce ne kadar doğru, güzel ve önemli bir adım attığımızı anlıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceğine katkı koyduk. Sizi, ailelerinizi ve eğitimcilerinizi kutluyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Başkan Piriştina, konuşmasının ardından sayısal ve sözel dallarında merkezin birinciliğini elde ederek Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan Gizem Zeybekoğlu ve Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Kübra Tokail’e ıpad hediye etti. Üniversiteyi kazanan öğrencilerle tek tek ilgilenip, hediyeler dağıtan Başkan Piriştina Buca’nın gururu gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Editör: Haber Merkezi