Darbe girişiminin ardından eğitim emekçilerine yönelik soruşturmalarda açığa alınmalara bir yenisi de İzmir Atatürk Lisesi'nde eklendi. Atatürk Lisesi'nden 6 eğitim emekçisi bu süreçte açığa alındı.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, yaşanan gelişmeyi protesto ederek eğitim emekçilerinin bir an önce görevlerine dönmesini talep etti. Dernek. yarın yapılacak miting öncesi lise önünde bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

YARIN 19:00'DA LİSE ÖNÜNE

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin açıklaması şöyle; "Cumhuriyet ve Demokrasi için buluşuyoruz! Gündoğdu Meydanı'nda saat 19:30da başlayacak miting öncesinde 19:00'da lisemiz önünde buluşalım. Tüm mezunlarımız ve mezunlarımızın ailelerini dayanışmaya davet ediyoruz.

İzmir Atatürk Lisesi Mezunları ve kamuoyunun dikkatine;

Ülkemizin 15 Temmuz'dan bu yana yaşadığı acı, dehşet verici ve gergin süreci büyük bir hüzün ve tedirginlik içerisinde takip etmekteyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün belirttiği gibi 'gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet' içerisinde bulunan yapılanmaların ülkemizi sürüklemiş olduğu durum son derece üzücüdür. 

Bu darbe girişimi esnasında katledilen, sivil, polis ve asker tüm şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. 

Ülkemizde bir daha bu tür acıların yaşamaması adına demokrasinin ve Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkılması ve doğru yorumlanması gerektiğini düşünüyoruz.

İlan edilen olağanüstü hal kapsamında başlatılan operasyonların ülkemizin en temel organlarına kadar sızmış ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini yok etmeye yeltenecek kadar cüretkar hainlerin temizlenmesi anlamında gerekli olduğuna inanmakla birlikte bu tür süreçlerin özgür düşünce, karşıt görüşlerin bastırılması, sosyal ve ideolojik tasfiyeler gibi riskler taşıdığı konusunda da ciddi kaygı ve endişeler taşımaktayız. 

Bu anlamda okulumuzda görev yapan ve eğitim geçmişleri, yer aldıkları mücadeleler ile herhangi bir hain yapıyla bağlarının olması söz konusu olmayan, laik , demokrat, akıl ve bilime dayalı çağdaş eğitimi ilke edinmiş, mezunlarımız tarafından saygı duyulan ve örnek alınan, altı öğretmenimizin görevlerinden uzaklaştırıldığını üzüntü ile öğrendik.

Saygıdeğer öğretmenlerimizin masumiyetine olan inancımızla haklarında başlatılan görevden alma ve soruşturma sürecinin, ivedilikle gözden geçirilmesini ve görevlerine iade edilmelerini umut ve talep etmekteyiz. Mevcut durumları Bugüne kadar, toplumumuza sızan bu ihanet içerisindeki yapıyla azimle mücadele eden değerli öğretmenlerimize onarılmaz zararlar vereceği gibi, başta mezunlarımız olmak üzere geçirmekte olduğumuz bu zorlu süreçte en önemli dayanağımız olan toplumsal bütünlüğümüzü de zedeleyecektir. 

Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ilgili tüm kurumların liyakat sahibi bu eğitimcilerimizi onurlu görevlerini iade edeceğine olan inancımızı belirtirken bir kez daha demokrasiye karşı yapılan her türlü darbe girişimi ve terörü tekrar lanetlediğimizi bildiririz."

Editör: Haber Merkezi