Karşıyaka İlçesi'nde, öğretim yılı başlangıcının ilk haftasında öğrencilere yönelik verilen eğitime tepki için 'Andımız' okunmak istendi. Öğrencilerin bu girişimine tepki gösteren Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, "Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" sözleriyle tepki gösterdi.

Bu sözler büyük tepkiye neden olurken, müdür hakkında inceleme başlatılmıştı. Okul Müdürü, töreni Atatürk büstünün olduğu yerde yapmadığı için de eleştirilerin hedefi olmuştu. Müdür buna yer darlığını gerekçe göstermişti.

Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda tören alanı değiştirildi. Bayrak töreni ile kutlamaların okulun ön bahçesinde yapılmasına karar verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü kutlamaları öğrenci ve velilerin istediği yerde yapıldı.

Atatürk büstü ile büyük duvar resminin bulunduğu alanda gerçekleştirilen kutlamalara öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli de katıldı. Veliler, bu değişikliği gösteren fotoğraf ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıp, duyurdu. Bu sabahki bayrak töreni de aynı yerde yapıldı.

Editör: Haber Merkezi