2015 yılında ABD'de State University of New York at Oswego'da düzenlenen GENIUS Olimpiyatları'nda, çevre temalı "Güneş Enerjisiyle Çalışan Fiber Optik Kablo" projesiyle, ekip arkadaşlarıyla birlikte dördüncülük kazanan Çamlaraltı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Fem Köymen, olimpiyatlarda göstermiş olduğu performansıyla dikkat çekerek, burslu üniversite eğitimi almaya hak kazandı.

Olimpiyatlar esnasında gerek tavırları gerekse İngilizce'yi akıcı kullanımıyla yetkililerin dikkatini çekerek, dört yıl lisans ve daha sonrasında yapacağı master için yıllık 13 bin dolarlık burs kazanmasının ardından State University of New York at Oswego tarafından okullarında eğitim alması için davet edilen Fem Köymen, Uluslararası İlişkiler (Global and İnternational Studies) bölümünü tercih etti. 

Okula başvuran 14 binden fazla öğrenci arasından seçilen Fem Köymen, okul tarafından kendisinin seçilmesinin mutluluk ve gurur verici duyduğunu kaydetti. Üniversiteyi bitirmesinin ardından Unicef gibi dünya çapında bir yardım organizasyonunda çalışmak istediğini aktaran Köymen, "Projemiz aslında fizik ağırlıklı bir projeydi. Ancak State University of New York at Oswego'da yaptığım görüşmenin ardından oradakilerin de yönlendirmesiyle uluslararası ilişkiler alanında eğitim almaya karar verdim. Amacım ülkem ve tüm dünya adına faydalı işler yapabilmek. Bu sebeple eğitimimin ardından uluslararası bir yardım organizasyonunda çalışmak istiyorum" diye konuştu. 
İki yıl olimpiyatlarda ödül kazanmasının ardından üniversite ile görüşmelere başladığını ve üniversitenin kendisine İngilizce'si ile ders notu ortalamasını düşürmemek ve daha yükseltmesi ön koşullarıyla kabul ettiğini anlatan Fem Köymen "Üniversite tarihinde bugüne kadar okula kabulü gerçekleşen en genç öğrenciyim. Bu da daha büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Ancak üstümdeki sorumluluğun biraz daha artmasına da neden oluyor. Beni bugüne kadar yalnız bırakmayan okuluma ve verdikleri eğitimle başarıyı yakalamamı sağlayan tüm öğretmenlerime çok teşekkür ederim" dedi. 
Çamlaraltı Anadolu Lisesi Müdürü Güneş Özdinç ise öğrencileri Fem Köymen'in uluslararası bir başarıya imza atmasının ve State University of New York at Oswego tarafından kabul edilmesinin Çamlaraltı ailesi için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Öğrencilerine verdikleri emeklerin karşılığını aldıklarını görmenin kendileri için en büyük ödül olduğunun altını çizen Özdinç, Fem Köymen'e Amerika'daki eğitim hayatında başarılar diledi. Çamlaraltı Koleji'nin çağdaş, bilimsel, Atatürkçü eğitimden asla taviz vermediğini ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek için çalıştığını söyleyen Özdinç, bu yolda eğitim kalitesi standartlarını yükseltmeye devam ederek ilerleyeceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi