İz Gazete - TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, proje okullarındaki öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesini eleştirdi. Öğretmen tayinlerinin yeni dönemde büyük sıkıntılara yol açtığını belirten Yiğit, “Başarılı okullardaki öğretmenlerin yerlerinin değiştirilmesiyle hem okulların hem de aile ve öğrencilerin adeta cezalandırıldığını” söyledi.

KAPATILAN OKULLARI SORDU

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra İzmir’de kapatılan ve dönüştürülerek tekrar açılan okulları TBMM gündemine taşıdı. Yiğit, okulların ihtiyaç analizi yapılmadan dönüştürüldüğünü ve bu nedenle on binlerce aile ve öğrencinin mağdur edildiğini belirtti.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan ve bir kısmı dönüştürülen İzmir’deki okullarla ilgili mağduriyetler CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit tarafından TBMM gündemine taşındı. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle hazırlanan önergede şu ifadelere yer verildi: “15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan okulların büyük bir bölümünün İmam Hatip okullarına dönüştürüldüğü, bu dönüşüm sürecinde pedagojik inceleme, ihtiyaç analizi ve planlama gözetilmediği, dönüştürülen okullarda yüzde 60’lar oranında boş kontenjan oluştuğu hemen her gün basında yer almaktadır. Okulların kapatılması ve dönüştürülmesi süreci binlerce aileyi ve on binlerce öğrenciyi mağdur etmiştir. Bu bağlamda; 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından İzmir’de kapatılan okul sayısı kaçtır? Bu okulların ilk ve orta eğitim olmak üzere ne kadarı İmam Hatip, Fen ve Anadolu Lisesi’dir?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İzmir’de kapatılan okullardan ne kadarı eski statüsüyle, ne kadarı dönüştürülerek tekrar açılmıştır?

İzmir’de kapatılan ve dönüştürülerek tekrar açılan okullar için,  pedagojik inceleme, ihtiyaç analizi ve geleceğe yönelik planlama yapılmış mıdır?

2015 – 2016 eğitim öğretim dönemi başlangıcında İzmir’de İmam Hatip okullarının sayısı kaçtır? Geçen sene İzmir’de Anadolu ve Fen Liseleri’nin yanı sıra İmam Hatip Okulları’nda kontenjan açığı ne kadardır?

İzmir’de halen eğitim öğretim veren Anadolu, Fen ve İmam Hatip Okulları’nın sayısı ne kadardır? Bu okulların kontenjanlarının ne kadarı dolmuştur?"

Editör: Haber Merkezi