Torbalı Ticaret Odası hizmet binasında bugün başlayan Üniversite Kariyer Günleri, renkli bir törenle başladı. Eğitimci Burak Akkol'un organizasyonu ile gerçekleşen Kariyer Günlerine ilgi büyüktü. Torbalı'nın yanı sıra Gaziemir, Selçuk, Menderes, Bayındır, Kemalpaşa, Tire ve Ödemiş'ten gelen yüzlerce öğrenci törenin yapıldığı Torbalı Ticaret Odası Kongre Salonu'nu doldurdu.

FLEMENKO GÖSTERİSİ KATILIMCILARI BÜYÜLEDİ

Açılış töreninde sahne alan Flemenko İzmir Dans ve Müzik Atölyesi dansçıları ise renkli bir gösteri ortaya koydu. Dans ve müzik gösterisinin ardından İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, açılış konuşması yaparak öğrencilere kariyer planlaması hakkında kişisel deneyimlerini paylaştı. 

Torbalı ve bölgedeki ilçelerden gelen öğrencilerden tarım ve gıda alanını gözardı etmemelerini isteyen Soyer, "Kazanacağınız bölüm ne olursa olsun, hayatta ne katkı koymak istediğinizi iyi düşünün ve planlayın. Ben sizin yaşlarınızdayken avukat olmak istiyordum ama matematik öğretmenliğini kazandım. Ancak bugün dönüp baktığımda Avukat Neptün'ün hayata yapacağı katkı ne ise Matematik Öğretmeni olan Neptün de aynı katkıları yapabilmiş" diye konuştu. Soyer, açılış töreninin ardından, törene katılan tüm öğrencilere 'ölmez otu' fidesi hediye etti. 

SINAVA HAZIRLANAN 5 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Üniversite Kariyer Günleri'nin organizasyonunu gerçekleştiren Burak Akkol ise bu yıl yeniden üniversitelerin temsilcileri ve aday öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Daha önce bu etkinliği iki defa düzenlemiştik. Ancak bu yıl çok daha büyük çaplı olarak düzenliyoruz. İzmir genelinde Gaziemir, Torbalı, Tire, Menderes, Kemalpaşa, Ödemiş’ten yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı büyük bir eğitim şöleni düzenledik. Hiçbir şekilde üniversitelerden bir şey talep etmeden, tamamen gönüllülük esasına dayalı, bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyoruz. Bugün sabah 10.30’da güzel bir açılış yaptık. Açılışta Köy-Koop Birlik Başkanımız Sayın Neptün Soyer vardı. Aldığımız iyi tepkiler neticesinde bugün bu noktaya geldik. Biz bu etkinliğin devamını getireceğiz. Çünkü Z kuşağı bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimiz bizim olmazsa olmazlarımızdır. Onların yarınlarının aydınlık olması için elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız" diye konuştu. 

DAHA BİLİNÇLİ HAZIRLANIYORLAR

Kariyer günleri etkinliğini yılın başında yaptıklarına da dikkat çeken Akkol, "Bu etkinliği yılın başında yapıyoruz ki, öğrenciler kendilerini motive etsinler. Seçecekleri üniversite ve bölümlerle alakalı bilgiler aldılar.Sınava hazırlananan öğrencilerimiz ve üniversiteleri buluşturduk.Bizler bu işi devam ettireceğiz. Zaten bu iş bizim işimiz. Bizim mottomuz ‘Yepyeni bir Torbalı’. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Sonuçlarını da alacağımızı düşünüyorum" dedi.

KİMLER KATILDI?

Kariyer Günleri etkinliğinin açılış törenine İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer'in yanı sıra CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Torbalı Belediye Meclis Üyeleri Yıldırım Baytekin, Sıla İlgi Akkaş, Mesut Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şube Başkanı Emine Ece, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Soytürk ve çok sayıda mahalle muhtarı katılım gösterdi.

Editör: Haber Merkezi