ÖZGÜR ŞENGÜL/İZ GAZETE- Dünyayı etkisi altına alan koranavirüs her alanı kötü etkilediği gibi eğitim ve öğretim sürecini de kötü etkilemeye devam ediyor .   Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların açılması sürecinde vaka sayılarına bakılması gerektiğini, okulların hangi kademede açılacağının planlamasının iyi yapılması gerektiğini söyledi. Vardal, yapılan aşı çalışmalarında öğretmenlerin hala aşılanmamış olmasının kamuoyunda kafa karışıklığına neden olduğunu belirtirken, öğretmenlere yapılacak olan aşılanma sürecinin 2 doz aşı şeklinde yapılması gerektiğini de vurguladı.

Vardal, sözlerine şöyle devam etti:

”2 doz aşı için yaklaşık 2 aylık bir süreye ihtiyaç var bu da şubat ayındaki okulların açılma tarihini aşan  bir süreye denk geliyor. Bu nedenle okulların açılma tarihi  bütün öğretmenler aşılandığı takdirde okullar için yeniden bir açılış tarihi belirlemek gerekiyor” diye konuştu.  

‘BELİRSİZLİK SADECE ÖĞRENCİYİ DEĞİL HERKESİ OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karne notlarında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin derse katılımına göre not alacaklarını söylerken liselerde ise karne notu belirlemek için 2.dönemde yüz yüze sınav yapacaklarını açıklamıştı.

Öğrenciler bu duruma tepki olarak Twitter'da 'Tüm öğrenciler eşittir' tagı ile tepki gösterdi.

Eğitim –Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ise vakalar kontrol altına alınmazsa ikinci yarıyılda da okulların açılmasının olanaksız olacağını ve yüz yüze sınavların yapılamayacağını kaydetti. Vardal ayrıca, “ Belirsizlik sadece öğrenciyi değil herkesi olumsuz etkiliyor fakat en fazla etkilenen öğrenciler oluyor. Sürecin çok etkili sağlıklı ve bilimsel verilere dayanarak yürütüldüğünü söylemek mümkün değil” şeklinde konuştu.

‘İYİ YÖNETİLEMEYEN BİR SÜREÇ VAR’

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Şubat'tan sonra yapılması planlanan telafi programına da değinen Vardal, "Milli Eğitim büyük bir telafi programı planladıklarını söyledi ama şu anda bunun ayrıntıları elimizde değil, bu konuyla ilgili değerlendirme yapabilmek için programın uzaktan mı yapılacağını yoksa yüz yüze mi olacağını bilmemiz gerekiyor. Eğer bu telafi programı uzaktan yapılacaksa yine bir fırsat eşitsizliği söz konusu. Zaten şu ana kadar uzaktan erişim olmayan milyonlarca öğrenci var . Mili Eğitim Bakanlığı 1.dönemdeki uzaktan eğitimden kaynaklı eksiklikleri bütün okul türleri ve sınıflar için gidermek için bir program planlıyorsa bu başka bir şeydir sadece 8 ve 12. sınıfların liseye hazırlık ve üniversiteye hazırlık sınavlarına yönelik telafi eğitimi planlıyorsa bu başka bir şeydir o yüzden planlama sürecinin eğitim sendikaları ve bilim insanları  gibi kuruluşlar ile yürütülmesi gerekir “ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi