Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nden sıralarında okuyup bir gün bu okula öğretmen olarak dönmeyi kafaya koyan Öznür Ağırbaşlı (52), Aysun Gündüz (45), Ahmet Arslantaş (61), Özlem Kuşçu (43), Şükrü Bal (51), Zehrin Tabak (44), Banu Ersöz (43), Bengisu Ayşe Sayın (59) aradan yıllar geçtikten sonra, kendi mezun oldukları okullarında görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Okulda ayrıca o dönemde kendilerinin de öğretmeni olan meslektaşları Hakan Çevik, Gülhan Soysal ve Belgin Cin ile bugün birlikte görev yapmanın gururunu yaşayan öğretmenler, bundan büyük mutluluk duyduklarını dile getiriyor.

Okudukları sınıflara tekrar geri dönmenin mutluluğunun yaşadıklarını söyleyen öğretmenler, hem öğrenci hem de öğretmen olarak aynı okulda derse girmeyle ilgili ortak duygularını şöyle dile getirdi: "Bu hepimiz için büyük bir mutluluk. Her öğretmenin bu duyguyu yaşamalı. Öğrenciyken koşturduğumuz koridorlarda şimdi öğretmen olarak dolaşmak çok farklı bir duygu. Bir yandan gururlanıyoruz, bir yandan bizi mutlu ediyor. Aynı bina ama insanlar farklı. Arkadaşlarımız yok ama başka gençler var. Onlara bir şeyler verebilmek bambaşka bir duygu. Öğretmenlik mesleği zaten böyle, ama kendi mezun olduğun okulda bu mesleği yapmak çok farklı. Öğrencilere biz de bu okulda okuduk, şu sırada oturduk deyince size bakış açıları değişiyor. Arkadaş gibi oluyorsunuz. Aynı sıralarda okumuşsunuz ama sadece yılları farklı. 25 yıl görevden sonra bu liseye gelen meslektaşlarımız var. Öğrencilerin arasında dolaşıp sıralara otururken öğrencilik yıllarına dönüyoruz. Öğretmen de olsak öğrenciliğimizi üstümüzden atamadık" diye konuştu.

Fizik öğretmeni Banu Ersöz ise öğretmenliğinin ilk yıllarında öğretmenler odasına girmeye korktuğunu anlatarak, "Müzik öğretmeni Gülcan Soysal ile matamatik öğretmenim Hakan Çevik'i gördüğümde kendimi hala onların yanında öğrenci olarak görüyordum. Ama sonra alıştık. Çok güzel ekip olduk" diye konuştu.

Müzik öğretmeni Gülcan Soysal da "Öğrencimle öğretmenler odasını kullanmak çok farklı bir duygu. Burada görev yapan bir edebiyat öğretmeni öğrencim vardı. Eskiden içeride sigara içiliyordu. Uzun süre benim yanımda sigara içemedi" dedi.

Okul Müdürü Selman Er ise, "Hem öğrencilerimizle ve hem de öğretmenlerimizle beraberiz. Burada eğitim hayatını sürdürüp burada çalışan öğretmenler kurum kültürünü taşıyorlar. Bu sıraların, koridorun, bahçenin havasını solumuş kişiler, öğrencilerimize rol model oluyorlar. Bu sayede 'Ben de öğretmen olacağım' diyen öğrenci sayımız arttı. Mezunlarımızın desteği fazla. 30-35 yıldan beri hizmet eden öğretmenlerimiz de 10-15 yıldır çalışan mezunlarımız da var" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi