Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün “1977 yılı ülkemiz için sıkıntılı bir süreçti. Bu sürecin uzantısı olarak yapılamayan mezuniyet töreni için 40 yıl sonra bir araya geldik. Günümüzde tıp eğitimi için en büyük korkumuz teknoloji. Çünkü giderek makineleşerek insanlardan uzaklaşıyoruz. Ancak biz bilgisayarın tuşuna değil insanların yüreğine dokunacak doktorlar yetiştirmek istiyoruz. Atatürk’ün ‘Cumhuriyet sizden fikri hür vicdanı hür irfanı hür nesiller ister’ sözünde dediği gibi biz de böyle hekimler yetiştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

TIP MÜZESİ MÜJDESİ

Törende konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek “Ben hekimliği bir meslek olarak görmüyorum. Bunun bir yaşam biçimi olduğuna inanıyorum. Ne mutlu size ki bu harikulade yaşam yolculuğunda 40. yıla ulaşmışsınız. Tabip Odası olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir tıp müzesi kurmak hazırlığındayız. Oranın hepimiz için buluşma noktası olacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Kültürsay 1977 mezunları adına yaptığı konuşmasında Tıbbiyeliler Derneği’nin yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi, “Tıp Fakültesi mezuniyetimizden bu yana 40 yıl geçti. Bugün o zamanın koşullarında yapılamayan diploma ve kep giyme törenimizi sembolik de olsa yapmak ve hep birlikte hekimlik andımızı etmek üzere ülkemizin dört bucağından gelerek toplandık. Heyecanlı ve gururluyuz. Bizi yetiştiren hocalarımıza minnettarız. Ve ülkemize birer sağlık neferi olarak dağıldık. Hepimiz yıllarca hastalarımıza moral, şefkat ve şifa dağıttık. Çoğumuz sivil toplum kuruluşlarında da önder rol üstlendik. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi her konuda ülkemizin geleceğine ışık tutan vizyonuyla tanınır. Bizlerin ardından gelen kuşakların da insanlık ve ülkemiz için aynı özveriyle çalışacaklarına inancımız sonsuz. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek düşüncelerini aktardı.

Tören 1977 mezunlarına mezuniyet belgesi takdimi ve Hipokrat Andı ile devam etti. Mezunların yakınları ve torunlarının da katıldığı tören, Prof. Dr. Sait Eğrilmez’in ‘Türkülerle Hekimlik’ sunumu ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi