Geçtiğimiz Cumartesi günü yakalandığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Başkanı ve öğretim üyesi, yazar, çevirmen, araştırmacı Prof. Dr. Ertan Yılmaz için fakültede tören düzenlendi. 

GSF binası içinde yapılan cenaze törenine Yılmaz’ın ailesi, arkadaşları, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. Tabutunun başına kırmızı bir bez örtüldü, fotoğrafının altına kitapları konuldu.      

Saygı duruşunun ardından hazırlanan dia ve konuşmalarla yaşam öyküsü anlatıldı.                        

İlk olarak konuşan DEÜ-GSF Sinema-TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Adanır, Ertan Yılmaz’ın yaptığı çevirilerle Türkiye’de sinemaya kuramsal anlamda en çok katkı sunan insan olduğunu belirtti. Adanır, Yılmaz’ın, sosyalist olduğunu dile getirdi.                         

Prof. Dr. Cem Terzi de, “Ertan iyi bir insandı. İyi olmak zordur. Alçakgönüllüydü, ülkede çok az sayıda olan Marksist akademisyenlerdendi. Dokuz Eylül çölünün vahasıydı. YÖK’ün askerlerinden değildi. Ertan gibi hocalardan derslerinin dışında ezilenlerin yanında olmayı öğrenirsiniz” dedi                        

Daha sonra, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman ve Ertan Yılmaz’ın ağabeyi Dr. Ertuğrul Yılmaz birer konuşma yaptı. 

Okuldaki törenin ardandın Bostanlı Beşikçioğlu Camiine götürülen Yılmaz’ın cenazesi, Örnekköy mezarlığında toprağa verildi.

Evrensel
 

Editör: Haber Merkezi