Eğitim Sen İzmir Şubeleri, yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde mesai bitiminin ardından eylem yaptı. Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, hükümetin OHAL ve eğitim politikalarının protesto etti. Oturma eyleminde "Baskılar Bizi Yıldırımaz", "Barış İsteyen Öğretmene Dokunma", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları atılırken, KESK'e bağlı diğer sendikaların ve Genel İş yöneticileri de eyleme katılarak destek verdi.

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç Eğitim Sen'lilere yönelik hukuksuzca davranan herkesin hukuk karşısında bedelini ödeyeceğini belirterek "Milli Eğitim Bakanı tarafından kamuda öğretmen alımlarının bundan sonra 'sözleşmeli istihdam' ve 'sözlü sınav' üzerinden yapılacağını açıklaması, kamuda temel istihdam biçiminin sözleşmeli, güvencesiz istihdam olacağını göstermektedir. Yıllardır güvencesiz istihdama karşı mücadele eden, angarya çalışmaya, performans değerlendirmesine karşı çıkan eğitim emekçilerinin tamamen sendikal nedenlerle açığa alınmasındaki asıl amacın iş güvencesinin kaldırılmasına karşı örgütlü mücadeleyi zayıflatmak olduğu açıktır" ifadesini kullandı.

Kılıç, "Gerek Eğitim Sen’in, gerekse üyesi olduğumuz KESK ve uluslararası sendikal örgütlerin Türkiye’de yaşanan ihraçlar ve açığa almalarla ilgili olarak başlattıkları girişimler sürmektedir. Haksız yere ihraç edilen, sendikal eylemler nedeniyle açığa alınan tüm eğitim emekçileri görevlerine dönene kadar bütün gücümüzle hem hukuksal, hem de örgütsel mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal ve örgütlü mücadelesiyle durmayı sürdürecektir. Hukuksuz bir şekilde açığa alınan tüm eğitim emekçilerinin yanında olduğumuz bilinmelidir" diye konuştu.

(Evrensel)

Editör: Haber Merkezi