CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın da destek verdiği gruptakiler, soruşturmaların bir an önce tamamlanıp FETÖ/PDY ile bağı olmayanların haklarının verilmesini istedi. Çalışanlar, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın mağduriyetleri hakkında verdiği yasa önerisinin de diğer partilerin desteği ile kabul edilmesini istedi.

Konak İlçesi Alsancak Semti'ndeki ÖSYM hizmet binası önünde saat 12.30'da toplanan grup, basın açıklaması yaptı. Gruba CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da destek verdi. Bazı eski çalışanlar bebeklerini de yanlarında getirdi. Kapatılan vakıf üniversitelerinin akademik ve idari çalışanları adına basın açıklamasını Nihan Çalışırlar yaptı. Mağduriyetlerini duyurmak istediklerini söyleyen Çalışırlar, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar gerçekleştirilen yasal çalışmalar çerçevesinde bizlerin istihdamına ilişkin herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Oysaki bizler, devletin denetimi altında ve kamu tüzel kişiliğine sahip olan üniversitelere, YÖK'ün tahsis etmiş olduğu kadrolar için başvurmuş; yine YÖK'ün kriterleri nezdinde bu kurumlara sınavla yerleşmiştik. Bu nedenle devlet güvencesi altında olduğumuzu düşünen bizler şu an hala işsiz olmakla birlikte, FETÖ/PDY yapılanması ile hiçbir bağımız bulunmamasına rağmen kamuoyunda yerleşen kanı sebebiyle de başvurduğumuz veya iletişime geçtiğimiz kişi ve kurumlar bize iş sağlama konusunda tedirgin davranmaktadırlar. Hatta neredeyse hepsi bahsi geçen husus sebebiyle bizlere olumsuz yanıt vermektedirler. Sürecin üzerinden iki ay geçmiş olmasına rağmen hala işsiz ve mağdur olan bizler, hak etmiş olduğumuz özlük haklarımızı da elde edememiş ve SGK iş çıkışlarımızda yer alan 36 OHAL/KHK kodu nedeniyle yukarıda bahsi geçen iş başvuruları konusundaki önyargılı tutumla zan altında bırakılmaya devam etmekteyiz."

'MURAT BAKAN'IN ÖNERİSİ KABUL EDİLSİN'

Soruşturmaların bir an önce tamamlanmasını istediklerini kaydeden Çalışırlar, "Soruşturmaların bir an önce tamamlanarak kapatılan bu kurumlarda FETÖ/PDY yapılanması ile hiçbir bağı bulunmayan ve kamu personeli vasfıyla görev yapmış akademik/idari tüm çalışanların, daha önceden elde etmiş oldukları haklarının ve istihdamlarının devlet üniversitelerinde yeniden sağlanmasını, iş çıkışlarımızdaki 36-OHAL/KHK kodunun kaldırılmasını, kapatılan kurumlarda çalıştığımız süre boyunca kazanmış olduğumuz tüm özlük haklarımızın (ödenmemiş maaş, izin ücretleri, yaz okulu ücretleri, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı) eksiksiz olarak tarafımıza verilmesini ve mağduriyetlerimizi bire bir dile getirebilmek adına sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile ayrıca bir görüşmenin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu. Çalışırlar, son olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın kendileri ile ilgili verdiği yasa önerisinin meclisten geçmesi için hükümete ve siyasi partilere çağrı yaptı.

Açıklamanın ardından İzmir Müzisyenler Derneği üyesi, gruba destek olmak için saz çalıp şarkı söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi