Geçen mayıs ayında İzmir'e atanan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni eğitim öğretim yılına başlarken gerekli bütün tedbirleri aldıklarını, zaman mevhumu olmadan çalıştıklarını anlattı.

Bayram tatilinde de çalışmaya ara vermediklerini dile getiren Yahşi, "İl ve ilçe milli eğitim müdürleri olarak okulları açık tutuk. Özellikle yöneticiler olarak, okullardaki donanım eksiklerini tamamlayarak sorunsuz bir şekilde eğitim öğretime başlanması ve çocuklarımızı okullarda ağırlamak için bütün tedbirleri aldık. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve okullarımızın yöneticilerinin hepsine, özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÖĞRETMEN EKSİĞİMİZ YOK"

Çeşitli soruşturmalar kapsamında ihraç edilen öğretmenlerin İzmir'de eğitimi sekteye uğratmadığını söyleyen Yahşi, "Bizim ilimizde öğretmen eksiğimiz kesinlikle yok. Görevden alınan öğretmenlerin yerine norm fazlası olan öğretmenlerimizin atamalarını yaptık" dedi.

KAPATILANLARIN YERİNE YENİLERİ AÇILDI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen okulların devlet okulu olarak eğitime kazandırıldığını ifade eden Ömer Yahşi, "Bu okulların büyük kısmını İzmir'in çocuklarına eğitim yuvası olarak açtık. Yöneticilerini atadık, öğretmenlerin atanmasını da bu hafta yapacağız. Bu okullar İzmir'de tekli eğitime geçme konusunda ciddi bir artı sağlayacak. Okulların dönüşümünde özellikle engelli öğrencilere öncelik verdik" dedi. Kapatılarak devlet okuluna dönüştürülen 46 kurumdan 2'sin özel eğitim anaokulu, 3'ünün özel eğitim uygulama merkezi, birinin 23 yaş üstü engelli bireylere yönelik halk eğitim merkezi, birinin de üstün zekalı öğrencilere yönelik bilim sanat merkezi olarak açıldığını söyledi.

TEKLİ EĞİTİME GEÇİŞ

Tekli eğitimin önemli olduğunu belirten Ömer Yahşi, hedeflerinin ikili eğitimi minimize, tekli eğitimi maksimize etmek olduğunu ifade etti. Bu sisteme geçişte yeni okul binaları açılmasının gerektiğini söyleyen Yahşi, dönüştürülen okulların bu doğrultuda önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

ORYANTASYON PLANI TAMAMLANDI

Okul kitaplarının okulun açıldığı gün sorunsuz şekilde çocukların sıralarında olacağını söyleyen Ömer Yahşi, "Okula yeni başlayacak çocuklarımız ile ilgili oryantasyon planları yaptık. Çocuklarımızın okula uyum sağlamaları, okulu sevmeleri, öğretmenleri ile iyi bir iletişim kurmaları için oryantasyon programı yaparak adaptasyonlarını sağlamak için çalışmalarımızı tamamladık" ifadesini kullandı.

İLK HAFTA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER HAFTASI OLACAK

Okulların açıldığı haftanın 15 Temmuz Şehitler Haftası olacağını belirten Yahşi, "İzmir'in bütün okullarında 15 Temuz'da şehit olan demokrasi şehitlerimizi anacağız. Çocuklarımıza bu bilinci oluşturmak için programlar yapacağız. Bakanlığımızın önemsediği bir proje" diye konuştu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİ BİNAYA TAŞINDI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni ve akıllı binasına taşındığını belirten Yahşi, "Yeni dönemde İzmir'in çocuklarına daha iyi bir hizmet verebilmemiz için çok dağınık bir yapıda olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü tek çatı altında topladık. İzmir'in çocuklarına daha iyi hizmet etmeye başlayacağız. Modern, çağdaş, akıllı bir bina olarak, kütüphane, sosyal donatılar ve sportif alanların da olduğu bir bina olarak tasarladık" dedi.

"VELİLER BİZİ ARAMAKTAN ÇEKİNMESİN"

Velilerin kendileriyle hiç çekinmeden iletişime geçmesini isteyen Ömer Yahşi, "Kantin ve servislerle ilgili şikayetleri İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze bildirme noktasında en ufak bir tereddüt yaşamasınlar. Velilerimizin bir telefonu bile bizim için yeterlidir" diye konuştu.

Eğitim kurumlarında, 15 Temmuz darbe girişimi ve önceki darbelerle anılan hiçbir ismin bırakılmadığını ifade eden Ömer Yahşi, hepsinin isimlerini tek tek gözden geçirdiklerini söyledi. Kapatılan okulların ücretleriyle ilgili sorun yaşayan velilerin ise bu konuda görevli olan Maliye ve Defterdarlığa başvurması gerektiğini hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi