Eğitim Sen Genel Merkezi'nin Ankara Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi yaptığı sırada, İzmir'de de Eğitim Sen Şubeleri'nin çağrısıyla eğitim emekçileri Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek, sloganlarla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nünde içinde bulunduğu, Hükümet Konağı'nın önüne yürüdü.

Burada 15 dakikalık oturma eyleminin ardından basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Sekreteri Bedreddin Demirel, MEB'in, en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayarak ve hukuk dışı kararlara imza atarak resmen “sendikal faaliyeti engelleme” suçu işlediğini dile getirdi. . Sendikal örgütlenme ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan, hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Demirel "Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, Türkiye’nin tehlikeli bir yola girdiğini ve iktidar güçlerinin denetimi altındaki tüm devlet organlarını ve medyayı kullanarak karşısında engel olarak gördüğü tüm kişi ve kurumları bertaraf etmek istediğini göstermektedir" dedi.

Eğitim Sen'in baskılara karşı sessiz kalmayacak mücadeleci bir sendika olduğunu da belirten Demirel şunları söyledi " Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskının, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir! Üyelerimize yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara son verilmeli, ülke çapında başlatılan cadı avı derhal durdurulmalıdır." 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi