İzmir Ege Üniversitesi'ne bağlı Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu ile Yunanistan'ın Sakız Adası'ndaki Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin işbirliğiyle Çeşme'de ortak sempozyum düzenlenecek. 3-5 Kasım'da Çeşme'deki Pırıl Otel'de düzenlenecek 'Uluslararası Çeşme-Sakız Tarih, Kültür ve Turizm Sempozyumu'nda, İngilizce olarak 24 akademik bildiri sunulacak.

Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çeşme ve Karaburun Yarımadası'nın binlerce yıldır farklı kültürlere ev sahipliği yapması nedeniyle değişik kültürlerin mimariden tarıma, ticaretten ulaşıma kadar pek çok iz bırakmasının araştırıldığı belirtilerek, "Bu sempozyumun amaçlarından birisi, sosyal bilim dallarına mensup araştırmacıları ve bölge coğrafyası üzerine yürüttükleri araştırmaları bir araya getirerek, bilimsel dayanışmayı ve bilgi birikimini güçlendirmektir. Bu amaçla sempozyum, tarih, tarım, arkeoloji, sosyoloji, turizm, psikoloji, felsefe, mimarlık, halk bilim alanlarında çalışan araştırmacıları ve bilim insanlarını buluşturmayı amaçlamaktadır" denildi.

Açıklamada aynı coğrafyada yaşayan, aynı konularda çalışan iki ülkedeki bilim insanlarının bir araya getirilerek, işbirliğinin güçlendirilmesinin sempozyumun en önemli hedeflerinden olduğu vurgulandı; "Ülkeler arasındaki sınırların bilim alanları arasına girmesini engellemek, bilgi paylaşımını pekiştirmek, birlikte projeler üretmenin zeminini hazırlamak hedeflenmektedir. Sempozyum, tarih boyunca önemli bir kültür bölgesi olan Ege Denizi'nin iki yakası arasındaki kültürel etkileşimi, iki toplum arasındaki aşinalığı ve dostluğu tesis ederek geleceğe taşımak amacındadır" ifadesi kullanıldı.

Sempozyumdaki akademik bildirilerin kitap olarak basılacağı ve bölgede araştırma yapacak herkese doğal bir kaynak oluşturacağı da açıklandı.

Editör: Haber Merkezi