İZ GAZETE  - Öğretmenliği çok seven Ongan, şimdi de sosyal medya platformları üzerinden öğrencilere ücretsiz fizik ve matematik dersleri veriyor.

İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşayan Fizik öğretmeni Hasan Ongan, 2009’da otomotiv sektöründeki işini anlık bir kararla bırakarak, eğitim sektöründe özel dershanelerde ve okullarda çalışmaya başladı. 2015’te formasyonunu tamamlayan Ongan, şu an sadece internet üzerinden öğretmenlik yapıyor.

YOUTUBE’DAN CANLI VİDEOLAR

www.hasanongan.com isimli bir site kuran girişimci öğretmen, sosyal medya kanalları üzerinden ise videolar ve PDF’ler hazırlayarak öğrencilere ücretsiz kurs veriyor.

Ongan projesini  “İnternet anında eğitim olanağı sağlıyor. Çarşamba ve Perşembe akşamları youtube’dan canlı yayınla fizik ve matematik dersleri veriyoruz. Bunu da tüm öğretmen arkadaşlarımızın katılımları ile genişletmeyi düşünüyoruz. Matematik-Fen puanı ile öğrenci alan fakültelere daha yetkin öğrenci göndermek amacıyla bu siteyi daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Ayrıca staj yapan öğretmenlere ders notu konusunda da sitemiz kullanılabilir.” şeklinde anlattı.

EĞİTİMİN BİLEŞENLERİNE ÇAĞRI

Özellikle sınav zamanlarında sitesine anlık erişimin bir hayli arttığını anlatan Ongan, öğrencilere böyle bir hizmet sunmaktan ötürü mutlu olduğunu söylerken, teknik olarak olanakları geliştirmek için, sektörden sitesine sponsorlar da kabul etmeyi düşündüğünü ifade etti.

Şimdiye kadar eğitim dışı sektörlerden sponsorluk teklifi aldığını ama kabul etmediğini kaydeden Ongan “Eğitimdeki kalite ve fırsat eşitliği temel ilkemiz. Sürekli değişen müfredat nedeniyle, öğrenciler, veliler, öğretmenler, özel okullar, yayınevleri, eğitimin tüm yapıları mağdur oluyor. Biz bu mağduriyeti en hızlı şekilde internet üzerinden çözebileceğimize inanıyoruz. Bu bakımdan eğitimin tüm bileşenlerine çağrım var, bu çabamızın duyurulmasına ve büyütülmesine katkı sunsunlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi