Kruvaziyer turizminin Türkiye’deki önemli merkezlerinden biri olan Kuşadası, 1 Temmuz 2025 tarihinde aynı gün içerisinde dört farklı kruvaziyer gemisini ağırlayarak turizm sezonuna güçlü bir ivme kazandırdı. Ege Port Kuşadası Limanı’na sabah saatlerinde yanaşan gemilerle birlikte toplam 6 bin 298 turist, ilçeyi ziyaret etti.

Kuşadası Limanı’na yanaşan gemiler;

  • Malta bayraklı "Celestyal Discovery"
  • Malta bayraklı "Celebrity Infinity"
  • Bahama bayraklı "Wind Star"
  • İtalya bayraklı "Costa Fortuna"

Gemilerden inen turistlerin büyük bölümü, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Priene, Milet ve Didim Apollon Tapınağı gibi tarihi ve kültürel destinasyonlara düzenlenen günübirlik turlara katıldı. Diğer ziyaretçiler ise Kuşadası şehir merkezinde alışveriş yaparak ve kafe–restoranlarda vakit geçirerek günü değerlendirdi.

Esnaf memnun

Yoğunluk, özellikle çarşı esnafını sevindirdi. Hediyelik eşya dükkânları, kuyumcular ve tekstil ürünleri satan mağazalarda artan hareketlilik dikkat çekti. Yerel işletmeciler, sezonun bu şekilde sürmesi durumunda 2024’e kıyasla daha yüksek gelir beklediklerini ifade etti.

MUSKİ açıkladı, kovalarınızı hazırlayın: Muğla'nın 3 ilçesinde sular kesilecek!
MUSKİ açıkladı, kovalarınızı hazırlayın: Muğla'nın 3 ilçesinde sular kesilecek!
İçeriği Görüntüle

Liman işletmesi ve turizmcilerden ortak açıklama

Ege Port yetkilileri, yıl sonuna kadar Kuşadası’na yanaşması beklenen toplam kruvaziyer sayısının 600’ü aşmasını öngördüklerini belirtti. Kuşadası Ticaret Odası ve turizm profesyonelleri de, özellikle son dönemde artan gemi sayılarının, bölge turizmine olan güveni artırdığı görüşünde birleşti.

Kaynak: AA