Emine Uyar Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü, PEN Üyesi Yazar Sevim Korkmaz Dinç, 22 Aralık Perşembe günü gözaltına alındı. Osman Dinç, eşi Sevim Dinç’in kronik rahatsızlıkları bulunduğunu belirterek, sağlığından endişe ettiklerini dile getirdi. 

Öte yandan Dinç’in gözaltına alınma sebebinin geçen yıl Barış Bloku'nun yaptığı bir basın açıklamasından kaynaklandığı, bununla ilgili zaten yürüyen bir soruşturma bulunduğu ortaya çıktı. 

2911’E MUHALEFETTİ, TERÖRE YARDIM OLDU

Beş gün avukat görüş yasağı getirilen Dinç’le ilgili olarak görüştüğümüz Avukat Cemil Akar, metnini Sevim Korkmaz Dinç’in okuduğu basın açıklaması ile ilgili bir süre önce savcılığın 2016/34068 sayılı dosya ile soruşturma açmış olduğunu ve Dinç’in de ifade verdiğini söyledi.

O tarihte toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına aykırılıktan dolayı soruşturma açıldığını dosyaya başka bir savcının baktığını belirten Akar, “Sevim hanım gözaltına alındıktan sonra evraklara baktığımızda yine aynı hazırlık evrağı karşımıza çıktı. Savcı değişmiş. O savcı da gizlilik kararı alarak gözaltına karar vermiş ve terör örgütü propagandasına yardım etmeye getirmiş olayı” diye konuştu.

SAĞLIĞINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Sevim Korkmaz Dinç’in eşi Osman Dinç de, eşinin 65 yaşında ve kronik tansiyon hastası olduğunu belirtti. Osman Dinç, “Dün ilaçlarını götürüp görevliye teslim ettik. Verip vermeyeceklerini bilmiyorum. Kendisi çok sık faranjit oluyor. Kirli havadan ve tozdan etkileniyor. Alerjik bir bünyesi var. Toz ve havasız bir yerde nefes almakta zorlanıyor. Sağlık açısından kaygılıyız” ifadesini kullandı.

Üç çocuk ve üç torun sahibi Yazar Sevim Korkmaz Dinç, 12 Eylül döneminde de 9 ay cezaevinde kalmıştı. 

Editör: Haber Merkezi