ECE ÇOLAK/ İZ GAZETE- Selçuk’ta bulunan Kallinos Kafe’de  Mehmet Kuzu’nun  “Sokaklar Bizim” isimli kitabının imza günü etkinliği yapıldı.

Üniversitenin ilk yılında Ankara’da İzmirliler toplantısına katılmanın aktif vatandaşlık hayatının başlangıcı olduğunu söyleyen Kuzu, “Ankara'da yaşadığım dönemlerde edindiğim bilgi ve birikimler kitap yazmamda çok etkili olmuştur" ifadelerini kullandı.

'KÖYLÜ ÇOCUKLARLA KİTAP OKUMA ETKİNLİKLERİ YAPTIK'

ODTÜ’deki arkadaşları ve sivil toplum örgütleri ile kooperatifçilik üzerine çalışmaya başladığını hatırlatan Kuzu, “Üniversite 1. sınıf yaz tatilinde İzmir Menderes’in Küner Köyü’ndeki çocuklara kitap götürdüm, birlikte kitap okuma etkinlikleri yaptık. Çocuklara ödevlerinde yardım ettim...” şeklinde konuştu.

,

'HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU'

Biriktirdiği tecrübeleri amatör dergi ve gazetelerde paylaştığı söyleminin ardından Anadolu topraklarında da kooperatifçilik çalışmaları yaptığını söyleyen Mehmet Kuzu kitabı ile ilgili, “Covid 19 pandemisinin ilk zamanlarında tecrübelerimi kitap haline çevirmeye karar verdim. Bu tercihim hayatımda dönüm noktası oldu. Bu çıkardığım kitabı eski zamanlarda Anadolu topraklarındaki imece usulü ile oluşturdum.Kitabın kapağını tasarımı, yayınevi vb. şeyleri ücretsiz veya en az ödeme yapma şeklinde çıkarttım” dedi ve kitabını çıkartma sürecinde ona destek veren tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Kuzu, konuşmasının sonunda ikinci kitabının yakın zamanda yaşım aşamasının biteceği müjdesini verdi. Yazar Kuzu, “Yeni kitabımda Şirince'yi ve çevresini anlatacağım.Büyuk ses getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.