Nazım Hikmet'in 1941 yılından sonra Bursa Hapishanesi'nde geçirdiği dönemin anlatıldığı “Mavi Gözlü Dev" filminin gösterildi.

Olağanüstü günlerden geçildiğini ve her günün bir önceki günü arattığını söyleyerek sözlerine başlayan İzmir Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak “Çocuklarımızın yaşamları için kaygılanıyoruz. Her meydana, her caddeye, her parka şehitlerin adı veriliyor, ölüm ve şehitlik kutsanarak ülke devasa bir mezarlığa dönüştürülüyor. Artık bir tek talebimiz var yaşamak ve yaşatmak. İnsanımızı, çocuklarımızı, cumhuriyeti, ortak kültürümüzü, barışı, kardeşliğimizi yaşatmak" dedi.

Cumhuriyet ile birlikte kültürümüzün ve sanatımızın da tehdit altında olduğu bu süreçte herkesin toplumsal sorumlulukları olduğunu hatırlatan Adak “Bugün bu sorumluluğumuzun bir parçası olarak, büyük şair, oyun ve anı yazarı, romancı, siyasi düşünceleri nedeniyle defalarca tutuklanmış, ömrü davalarda, duruşmalarda, hapiste ve sürgünde geçmiş tırnak içinde romantik bir devrimciyi anmak için buradayız. Bugün de ülkenin aydınları, gazetecileri, yazarları, sanatçıları gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Biz de direnmek zorundayız, bizi biz yapan sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız, umutlarımızı çoğaltmak zorundayız. Bizleri bir araya getiren etkinliklerimiz umut olsun, bu karanlık günlerde hepimize birer ışık olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi