Haftalık yayınlanan Herkese Bilim Teknoloji Dergisi, Türk Bilimciler Yayın ve Atıf Sayılarını açıklamaya devam ediyor. Tıp temel bilimler araştırma makaleleri “Tıbbi Biyokimya” sıralamasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın, “Tıbbi Mikrobiyoloji” sıralamasında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şöhret Aydemir yer aldı. Daha önce webometrics veri tabanına göre, tıp fakülteleri öğretim üyelerinin uzmanlık alanı dallarına göre yaptıkları araştırmaları (h) başarım sayısına göre ve aldıkları atıf sayılarını da belirten listeleri yayınlayan dergi, tıp temel bilimlerde tıbbi biyokimya ve tıbbi mikrobiyoloji sıralamasını yayınladı. Liste, toplam yayın sayısı, en yüksek üç atıf sayısı, toplam atıf sayısı, şelf dışı atıfları toplamı ve h- sayısına göre oluşturuldu.

Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları ya da Üniversitelerin Web Sıralamaları, web içeriğinin hacmi, görünürlüğü ve bu yayınların aldığı dış bağlantılara göre belirlenen puan neticesinde dünya üniversitelerini sıralayan sistem. Sıralama, Madrid kaynaklı İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu Cybermetrics Lab tarafından yapılıyor.

Sıralama, internet üzerinde akademik araştırma kurumlarının varlığını arttırmayı ve bilimsel makalelerin açık erişim yayınını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi