Muzaffer İzgü’nün anısına Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleştirilen şenlik için, BerKM fuayesinde Türkiye’nin seçkin elli yayınevinin nitelikli çocuk kitapları stantları açıldı. Çocuklar kitaplarla ve yazarlar ile buluşturuldu. Ardından “Muzaffer İzgü ile Gülümsemek” söyleşisi ile başladı. Söyleşiye Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, İzgü’nün yazar dostları Hüseyin Yurttaş, Yunus Bekir Yurdakul ve Aydın İleri konuşmacı olarak katılarak İzgü’den gülümseten, güldüren anıları anlattılar.

Şenlikte ayrıca Ocak ayının ilk günlerinde Bergama Belediyesi tarafından çocuklara armağan edilen Muzaffer İzgü kitaplarını okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile “Yaratıcı Okuma” ve “Yaratıcı Yazma” atölyeleri gerçekleşti.

Düzenlenen şenlik ile ilgili konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Çocuklarımızın yarıyıl tatilini dolu dolu, kitap okuyarak, eğlenceli ve keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla bu şenliği düzenledik. Katkı koyan değerli yazarlarımıza ve emeği geçen belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok önemsediğimiz bir organizasyon. Çünkü çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. Tüm çocuklarımızı Pazar gününe kadar sürecek olan şenliğimize bekliyorum” dedi.

28 Ocak Pazar Gününe kadar sürecek olan şenlikte söyleşiler, şiir dinletileri, masal anlatıları, yaratıcı yazma, yaratıcı okuma, arkeoloji, drama ve sanat atölyeleri yapılacak.

Editör: Haber Merkezi