İZGAZETE - Muzaffer Ayhan Kara'nın yeni kitabı 'SÜREYYA - Balıkların Efendisi' Biz Kitap Yayıncılık'tan çıktı. Biz Kitap'tan çıkan 8. kitap olan SÜREYYA - Balıkların Efendisi okuru gastronomi dünyasının önemli siması Süreyya Üzmez'in labirentlerine götürüyor.

Üzmez, ülkemizin önde gelen deniz ürünleri lokantası Trilye'yi, marka değerini kavuşturan, aynı zamanda kitapları, yazıları, televizyon programlarıyla da gurme alanına katkıda bulunan bir isimdi. Üzmez bu kadarla kalmıyor; Üniversitelerde ve gastronomi kuruluşlarında, konferanslar vererek bu alana katkıda bulunuyor. 

Kara ise kitabını şu şekilde özetliyor: "Süreyya'ya Balıkların Efendisi dememin sırrı ise onun şu cümlesinde: 'Ben denizi, balığı, deniz ürünlerini sevdirmeyi kendime misyon edinmiş biriyim.' Gelibolu'daki, Çanakkale'deki çocukluk günlerinden dünya mutfaklarına bir yolculuk... Onu anlatmak hiç kolay değil. Çünkü hep mükemmeli arayan, yetinmeyen bir zirve tırmanıcısı .Tırmanışı sürecek. Misyonunu yerine getirmek için yorulmaksızın ilerleyecek. Hayatımıza kattıkların için teşekkürler Balıkların Efendisi."

SÜREYYA - Balıkların Efendisi Ankara'daki Trilye'de okurun beğenisine sunulduğu gibi, kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinde de yerini aldı.

Kara, SÜREYYA- Balıkların Efendisi kitabıyla 14 - 22 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluşacak.

Editör: Haber Merkezi