İZ GAZETE- ‘İçimdeki Kırk Kadın’ Cumartesi günü Alsancak Yakın Kitabevi’nde, ‘Dünya Döner De Devran Dönmez Mi!’ ise Pazar günü Alsancak Penguen Kitabevi’nde okurlarıyla buluştu. İmza etkinliklerine edebiyat, sanat, siyaset ve sivil toplum camialarından pek çok isim katılım gösterdi.

OKURLARA TEŞEKKÜR

Biz Kitap Yayınevi Koordinatörü Selda Kartal, her iki imza gününe de gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm okurlara teşekkür etti. Yeni yazar ve yeni kitaplarla Biz Kitap’ın çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Selda Kartal, İzmir halkının edebiyata, kitaplara, sanata olan ilgisinden dolayı çok mutlu ve geleceğe dair umutlu olduklarını ifade ederken, İzmir’e yakışacak kitaplar çıkarabilmek için tüm zorluklara göğüs gererek çalıştıklarını vurguladı.

ÖNEMLİ BİR DÖNEM…

İşçi öykülerini yazdığı ‘Ahraz’ isimli ilk kitabının ardından ikinci kitabıyla okurlarının karşısına çıkan Gazeteci Ümit Kartal ise bu heyecanı tekrar tekrar yaşamak istediğini belirtti. “Bu kitabın, isminden de anlaşılacağı üzere çok önemli bir döneme denk geldiğini düşünüyorum” ifadelerini kullanan Kartal, bu kitapla devranın döneceğine dair umutları tazelemek istediklerini vurguladı. Kartal, “Bizler yeniden karanlık dönemler yaşamamak için ve yaşananlardan dersler almak, bugüne ve geleceğe iz bırakmak için bu kitabı derledik. Türkiye’nin özellikle son 10 yılına tanıklık eden bu yazılarla; kimsenin hiçbir şeyi unutmadığını, geçmişinden utanmadığını, kimseden korkmadığını yeniden ve yeniden anlatmak ve devran dönünce herkesin hak ettiği yeri alacağını göstermek istedik” dedi.

İÇİMDEKİ KIRK KADIN:

Biz Kitap, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ‘İçimdeki Kırk Kadın’ kitabıyla karşılamıştı. 42 kadını şiddete karşı mücadele öyküleriyle bir araya getiren kitabın derlemesini Selda Kartal yaptı.

Kitabın ismi; sanatı ve politik görüşleriyle sembol olan ressam Frida Kahlo’nun ‘İçimde kırk kadın; kırkı da yabancı, kırkı da öteki’ sözünden esinlenildi. Öykülerde fiziksel şiddetten psikolojik şiddete, çocukken yaşanılan istismarlardan aile baskısına kadar pek çok konu işlendi.

DÜNYA DÖNER DE DEVRAN DÖNMEZ Mİ!

Gazeteci ve Yazar Ümit Kartal, Türkiye’nin özellikle son 10 yılındaki gelişmelerine tanıklık ettiği politik yazılarından derlenen yeni kitabıyla okurların zihinlerini tazeledi. Dönemi itibariyle güncel olan yazılara, kitaba özel ‘editör notları’ da eklendi. Yazıların konusunu ve dönemini hatırlatan editör notlarını ise Gazeteci Yağız Barut derledi.




 

Editör: Haber Merkezi