E = mc2, fizikte kütle-enerji eşitliğinin temel formülüdür.
Bu formül, hangi formda olursa olsun enerji ile kütle arasında ilişki kurar. Bu formülde boşluktaki (vakumlanmış ortam) ışık hızının karesi, kütle birimlerinden enerji birimlerine dönüşüm katsayısı için kullanılır. Formülü bir cümlede anlatmamız gerekirse: Kütlenin, dönüştürme katsayısı olan ışık hızının karesi ile çarpılarak dönüşüm sonrası çıkacak enerjinin hesaplanmasıdır.

Hangi formda olursa olsun enerji (E) ve kütle (m) arasında ilişki kurar. Bu formülde boşluktaki ışık hızının karesi c², kütle birimlerinden enerji birimlerine dönüşüm katsayısı için kullanılır. Özel birimsel olarak; E (joule) = m (kilogram) çarpı (299792458 m/s) 2
Denklemin az farklı formülasyonu ilk defa Albert Einstein tarafından 1905'de
ünlü makalelerinde yayımlanmıştır. Aynı yıl önermiş olduğu özel görelilik
teorisinin bir sonucu olarak türetmiştir. Atom bombasının çıkış noktasıdır.

Bundan sonra fiziğimle anılmak istiyorum.
Bence Fizik çok güzel sizde gelseniz ya...

Yerel ve genel gündem acayip hizli olduğu için ışık hızının karesini alıp parçalamam gerekti de biraz, korkacak birşey yok.
Genel gündem de ünlülerin moral gezisi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün deizim raporu, Sayın Reisicumhur'un Milli Eğitim Bakanını tahtaya çağırıp fırçalaması, ittifaklar, Sörvayvırda Nagihan'ın İnşaat işçisi Iğdır'lı Cumali'yi eziklemesi.

Yerel gündem de Oktay Gökdemir hocamın yeni facebook sayfası açıp, açtığı sayfada deist olduğunu ilan etmesi, Süleyman Gençelin Ekrem Demirtaşı desteklemesi (bak bu uçak düşmesi gibi, deprem alameti olabilir, dikkatli olun), Yücel Özen abimin de, Süleyman abi ile aynı isimi destekler açıklamalar yapması (bu kesin deprem alameti), Mehmet Şakir Başak abimin "Atatürkün Vücut bulmuş haliyim" demeci (bu demece özel bir köşe ayırmam gerekiyor, destekliyorum) ve bu demece anında yazı döşenen Mehmet Karabel...
Beynim saat yönünde tamtur dönerken, birden bire aynı hızla aksi dönmeye başlıyor...
Köpürmüş ayrana döndüm.
Ben ne yazayım bu hafta?

Chp neden bukadar taktı bu ünlülere, birbirlerine tükürmeye de başladılar, uzaklaşsın artık genel başkan bu meseleden konulu bir yazı yazayım dedim, yakışıklı il başkanımızın sosyal medya ve internette eleştiri yasağı getirdi.

Eh haliyle benim işlemci kaldırmıyor buk adar hız ve ısıyı, balatalar sıyırdı, duman çıktı...
Bende, kütleyi, dönüştürme katsayısı olan ışık hızının karesi ile çarpayım, dönüşüm sonrası çıkacak enerjiyi hesaplayım dedim bu hafta, formulünü de sizinlerle paylaştım.
Sıkışırsanız sizde hesaplayın formül burada, iyi geliyor.

Ben hesapladım üç çıktı.
Üç vakte kadar ışık hızında bir işim olacak heralde diye bilim ile bulduğum sonucu da yorumladım.
Bakalım bu da yasak değilse belki bu işe girerim, bilimsel sonuçları küre, tarot ya da kahve falı ile yorumlarım, yolumu bulurum.
Oktay Gökdemir hocam ile bu konuyu konuşayım.
Kafam biraz karışık, berraklaşsın yapacağım birşeyler.
Yasak ve bilim ile...