Ukrayna’nın güneyindeki liman kenti Mariupol’de düzenlenen her iki saldırıda uluslararası toplum tarafından kınandı. İlkinde, bir doğum hastanesi havaya uçtu, acı içinde sedyeyle götürülürken görülenler de dahil olmak üzere çocuklar ve hamile kadınlar öldü. İkincisinde ise  Rusya’nın hava saldırıları, çoğu çocuk ve yaşlı 1000'den fazla sivilin barınak olarak kullandığı tiyatro binasını yok etti. 

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 3

Kurtarma operasyonları insani koridorlardan ayrılmaya çalışanlar da dahil olmak üzere, neredeyse sürekli hava saldırıları tarafından engellendi.

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 4

GÜZEL LİMAN KENTİ CEHENNEME DÖNDÜ

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Rusya’nın saldırıları bir zamanlar güzel olan 430 bin nüfuslu bir şehir olan  Mariupol’ü "cesetlerle ve yıkılmış binalarla dolu bir cehennem"  haline getirdi. 

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 5

"SURİYE'DE DE SİVİLLERE SALDIRI EMRİ VERDİ"

Bununla birlikte, Matviichuk, Mizintsev'in "Suriye'deki şehirleri yok etme konusunda da büyük bir deneyime sahip" olduğunu öne sürdü.

Ukraynalı bir ordu sözcüsü Sergey Bratchuk da Mariupol'a yönelik devam eden saldırının Mizintsev tarafından "kişisel olarak kontrol edildiğinde" ısrar etti.

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 6

Bratchuk, “Doğum hastanesi, çocuk hastanesi, tiyatro salonu, sivillerin evlerinin bombalanması emrini veren o verdi. Suriye şehirlerini yok ettiği gibi Mariupol'u da yok eden o" dedi.

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 7

MARİUPOL KASABI OLARAK TANIMLANDI

Eski Ukraynalı diplomat Olexander Scherba ise  Mizintsev'i "Mariupol kasabı" olarak tanımladı.

Ukrayna'nın eski Avusturya büyükelçisi Scherba, Mizintsev’in, üniformasını giymediği için genç bir subaya "pislik" dediğini iddia ettiği ele geçirilen bir ses kaydı paylaştı.

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 8

RUSYA SİVİLLERE SALDIRDIĞINI HER DEFASINDA İNKAR ETTİ

Öte yandan Rusya, sivilleri asla hedef almadığını belirterek Mariupol’de yapılan iki saldırıyı da inkar etti. Rus yetkililer, kanlar içinde kalan hamile kadınların kriz aktörleri olduğunu ve hem doğum hastanesinin hem de tiyatro salonunun  neo-Nazi birliklerine ev sahipliği yaptığını iddia etti.

Mariupol Kasabı Mikhail Mizintsev kimdir? Hamile kadınların ve bebeklerin  öldüğü saldırıdan sorumlu tutuluyor - 9

Ancak  Mizintsev'in, Ukrayna birliklerini "korkunç bir insani felaket" yaratmakla suçladığı Mariupol'daki operasyonlarda lider bir rol oynadığı doğrulandı.

Editör: Haber Merkezi