Sputnik'in canlı olarak aktardığı habere göre, Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonu ve Batı ülkelerinin Moskova'yı hedef alan yaptırımları devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, ‘teknik imkanlar oluşur oluşmaz Kırım Köprüsü’nü havaya uçuracaklarını’ söyledi. Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı da benzer bir açıklama yapmıştı.

‘Feigin Live’ YouTube kanalına konuşan Arestoviç, “Teknik imkanlar oluşur oluşmaz Kırım Köprüsü saldırı hedefi olacak. Ortaklar tarafından ‘Rusya Federasyonu topraklarına vurmayın’ şeklinde bir kısıtlama gelirse, çünkü büyük resmi görüyorlar, o zaman vurmayız. Ukrayna topraklarında vurulacak yeterince hedefimiz var. Bu arada, Kırım Köprüsü Ukrayna karasularından geçiyor” dedi.

Daha önce, Ukraynalı Tümgeneral Dmitriy Marçenko, Ukrayna birliklerine ABD ve Avrupa'dan uygun silahlar sağlanması durumunda Kırım Köprüsünün bir numaralı hedefleri olacağını söylemişti.

AMERİKA TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

 The American Conservative'in yazarı Devlin, ABD yönetimi ve Kongresi'nin Ukrayna'ya yardım etme taktiğini değiştirdiğini ve aşamalı bir yaklaşım benimsediğini yazdı. The American Conservative yazarı Bradley Devlin, “Bir milyar burada, bir milyar da orada, Ukraynalılar istemesini bilirse belki ikisini de alabilir” ifadesini kullandı. Devlin’e göre, tedarik şemasının değişmesi, Amerikan halkının Washington'un Ukrayna ihtilafına katılımına karşı artan öfkesinden kaynaklanıyor.

Devlin, Kiev'e sağlanan askeri ve mali yardımın takibinin çok daha zor hale geldiğini, ancak devam ettiğini belirterek, Pentagon'dan üst düzey bir yetkilinin, Biden yönetiminin Ukrayna'ya dört adet daha HİMARS çoklu roket sistemi, bu sistemler için ek mühimmat, mermi ve diğer ekipmanlar sağlayacağını açıkladığını kaydetti. 

ŞEREMET: KIRIM KÖPRÜSÜ'NE SALDIRI GİRİŞİMİNE YANIT YIKICI OLACAK

Rus vekil Mihail Şeremet, Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminin Kiev rejimi için yıkıcı sonuçları olacağını belirtti. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da Kırım milletvekili Mihail Şeremet, Kırım Köprüsü’ne saldırı girişiminin Kiev rejimi için bir daha asla toparlanamayacakları bir yıkımla sonuçlanacağını söyledi. Sputnik’e konuşan Şeremet, “Ukraynalı aşırı milliyetçilerin Kırım Köprüsü'ne saldırma girişimi, Kiev'in karar alma merkezlerine, askeri altyapısına ve silah lojistik kanallarına yıkıcı bir darbe ile sonuçlanacaktır. Kiev rejimi provokasyonuna asla bir daha toprlanamayacağı bir yanıt alacak” dedi.

Kırım Köprüsü ve Kırım'ın altyapısının iyi bir şekilde korunduğuna vurgu yapan Rus vekil, “Kırım’a yönelik provokasyonun sorumlularından biri de Ukrayna'ya ölümcül silah sağlayan ABD olacaktır. Rusya düşmanlarına karşı nazik davranmayacak. Mümkün olan tüm sınırları aşı ABD yetkililerine hadlerini bildirecek imkanlarımız var” ifadelerini kullandı.

Daha önce, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, ‘teknik imkanlar oluşur oluşmaz Kırım Köprüsü’nü havaya uçuracaklarını’ söylemişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı da benzer bir açıklama yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi