İngiltere'de Dışişleri Bakanı Liz Truss ile eski Maliye Bakanı Rishi Sunak arasındaki Muhafazakar Parti liderliği yarışı bitti. 

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lider adaylarından Dışişleri Bakanı Liz Truss, ülkenin üçüncü kadın başbakanı oldu.

Truss, 81 bin oy alırken rakibi Rishi Sunak'ın 61 bin oy aldığı aktarıldı.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, yarın göreve başlamadan önce Balmoral’da Kraliçe 2. Elizabeth’i ziyaret edecek.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK RUANDA ÇIKIŞI

Parti liderliği ve Başbakanlık yarışının başlarında Truss, çok tartışılan göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına Türkiye'yi de katmak istediğini söylemişti. Truss, milletvekillerine eğer Başbakan olursa iki ülke arasında müzakerelere başlayacağını aktarmıştı. Truss'ın bu sözleri Türkiye'de çok konuşulmuş ve tepki çekmişti.

JOHNSON İSTİFA ETMİŞTİ

İngiltere'de temmuz ayında Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın istifasıyla birlikte yönetime duyulan 'güvensizlik' nedeniyle başlayan istifalar ülkede deprem etkisi yaratmıştı. Ülkede son olarak Eğitim Bakanı görevine getirilen Michelle Donelan ise göreve getirilmesinden 36 saat sonra istifa etmişti. 7 Temmuz günü kameraların karşısına çıkan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson istifa ettiğini ancak yeni biri gelene kadar görevinde olacağını açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi