Fransa Başbakanı Jean Castex, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı bir türü ortaya çıkan İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını bildirdi.

Castex, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni sağlık riski göz önüne alındığında, İngiltere'den Fransa'ya tüm ulaşım araçlarıyla insan akışını bu gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durdurduk." ifadesini kullandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı dün yaptıkları açıklamada, ülkede keşfedilen Kovid-19’un bir türünün yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurmuştu.

İngiltere'nin koronavirüsün yüzde 70 daha hızla yayılan yeni bir varyantının saptandığını bildirmesinin ardından birçok Avrupa ülkesi İngiltere ile seyahat yasağı getirdi ve birçok ülke de seyahat yasağı getireceğini açıkladı.

Hollanda, Almanya, İrlanda, İtalya, Bulgaristan ve Belçika da İngiltere'den uçuşları durdurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile konuya illişkin toplantı yaptıkları belirtildi.

Almanya yeni virüs varyantının ortaya çıktığı Güney Afrika'ya da 6 Ocak'a kadar uçuş yasağı getirdiğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi