Güney Amerika ülkelerinden Brezilya’nın Fortaleza kentinde bir bebeğin, 12 cm kuyrukla doğduğu öğrenildi. Ucunda et parçası yer alan kuyruk, doktorların operasyonuyla alındı.

Edinilen bilgiye göre, Fortaleza’daki Albert Sabin Çocuk Hastanesi’nde bu yıl içinde erken doğumla (35 haftalık) dünyaya gelen bebek, bilim dünyasında da ilgiyle karşılandı.

İlki 19. yüzyılda olmak üzere bugüne kadar dünya üzerinde 39 kişinin kuyrukla doğduğunu ifade eden bilim insanları, Brezilya’daki son örneği Journal of Pediatric Surgery Case Reports (Pediatrik Cerrahi Vaka Raporları Dergisi) isimli tıp dergisine yazdı.

Normalde anne karnındaki her bebekte kuyruk gelişimi gözlendiğini fakat zaman içinde bunun beden içinde kaldığını aktaran bilim insanları, kuyruğun ucundaki et parçasının yağ ve embriyonik dokular olduğu söylerken kuyrukta da kemik olmadığını sadece doku olduğunu duyurdu.

Bilim insanları yapılan incelemeler sonucunda kuyruğun çocuğun sinir sistemine bağlı olmadığını açıklarken incelemelerin devam ettiğini aktardı.

40-nci-vaka-brezilya-da-bir-bebek-12-cm-kuyrukla-dogdu-941342-1.

Editör: Haber Merkezi