Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Betty White, 99 yaşında hayata veda etti. White'ın 100 yaşına girmesine 17 gün kalmıştı. Bir dönem Türkiye'de de çok sevilen Altın Kızlar dizisinde canlandırdığı Rose karakteriyle tanınan White'ın ölüm haberini, menajeri ve yakın arkadaşı Jeff Witjas verdi.

Withas, açıklamasında, "Betty neredeyse 100 yaşına girecek olsa da ben o sonsuza kadar yaşayacak sanıyordum" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, White'ın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayarak oyuncuyu "bir kültür ikonu" diye nitelendirdi.

White'ın ölüm haberinin ardından hayranları, Hollywood'daki Şöhretler Kaldırımı'nda bulunan yıldızına çiçekler ve mumlar koyarak sanatçıyı andı.

17 Ocak 1922’de Illinois’te doğan Betty White, televizyon kariyeri öncesi manken olarak tanınıyordu. 1953'te Life with Elizabeth isimli sitcom dizisiyle kariyerine başlayan White, 1954 yılında The Betty White Show isimli talk şovunu yaptı. 80 yılı aşan kariyerinde White, sekiz Emmy, bir Grammy ve üç Ekran Oyuncuları Birliği Ödülü aldı. White'ın en unutulmayan rolü ise Altın Kızlar'daki "Rose" karakteri oldu.

NTV

Editör: Haber Merkezi