Doğal olaylar vardır. Doğal olayların; felakete dönüşmesi, düzen meselesidir. Egemenlerin ve onların çıkarlarını kollamakla görevlendirilmiş yetersiz yöneticilerin düzenlerinden ne beklenebilir ki? “Depremi önlemek mümkün mü?” diye soran tek yetkilinin ülkesinde bakalım daha neler yaşatılacak?

Depremin olacağını, zamanını belirtemeseler de uzmanlar bildiriyorlar, ilgisizleri uyarıyorlar. Olanlar oluyor; ne beis? Suçlular zaten bellidir ya kaderdir ya da her zaman olduğu gibi Allah iradesidir! Egemenlerin ve onların devletlerinin hiçbir suçları yoktur. Bilmem kaç tane imar affı çıkartılması mı kaderdir, Allah’ın mı böyle bir iradesi, isteği vardır? Yağmalanarak tüketilmiş, borç yükü altında ezilen hazineyi tekrar hortumlamak üzere imar barışı adı altında para karşılığı felâket davetiyesi satılmasına ne demelidir?

Dinsel dogma ve önyargılarla tutsak alınmış halkın da bu durumu görmesini beklemek boşunadır. Ne diyor mikrofona takılan “Halktaki algı iyi…” Çünkü, Allahları yardım etmiş kurtulmuşlar ve Allah devlete, millete zeval vermesin…” koşullandırmasıyla yaşıyorlar. Eh, devletlileri de halkla ilişkilerin ve politik çalışmalarının bir parçası olarak da takım elbiseleriyle enkazların üstünde kendi çalışmalarını yapmaktadırlar. Daha ne olsun? “Ya kuzgun leşe ya devlet başa” dedikçe daha da yaşayacaklar bu felaketleri her konuda…

Toplanma alanları tüm Türkiye’de AVM’lere peşkeş çekildi; işte İzmir örneği! Fahrettin Altay’da pazaryeri ve toplanma alanı olan yer bir holdinge CHP’li işe bakan bir milletvekili ve saygın belediye başkanlarının her türlü hukuksuzluğu göze alarak desteklemeleriyle, AVM, otel alanı oluverdi, plastik dört ağaçla da taçlandırıldı! Otobüs durakları taşındı, bir daha taşındı olmadı alan AVM’cilere uygun hazırlandı. İnsanlar yürüdü yürüdü; kentli hakları için değil canım, tramvay ve metrodan aktarıldıklarında hemen biniverdikleri otobüslerine binebilmek için.

Demokrat İzmirliler, bunu kadere yüklemezler hele hele Allah’tan hiç bilmezler.

Günde ortalama kırk beş bin kişinin on beş bin araçla geleceği düşünülen AVM'ye bir de Göztepe Gürsel Aksel stadyumu eklendi. Plânlama mı kente ihanet mi?

İzmirlilerin başkanları ne eylerse güzel eyler…

Bakalım daha neler göreceğiz?