Diyet yapmak ya da sağlıklı beslenmeye çalışmak, plansız olduğunda çalışan kişilerin yaşamını kaosa çevirebilir. Hafta sonu kendinize ayıracağınız 30 dakika ile diyet yapma stresinden kurtulabilirsiniz.

1.Yemeklerinizi planlayın: Hafta içi akşam yemeklerinizi, hafta sonu planlayın. Beş gün için hangi yemeği yapacağınızı yazın ve alışverişinizi yapın. Kahvaltı ve öğle yemeği daha az zaman alır. Akşam yemeği hazırlama stresi ve zamansızlık fast food ya da aşırı karbonhidrat tüketimine yönlendirir.

2.Tahıl hazırlayın: Her hafta başı, karabuğday, kinoa, mısır, bulgur, yulaf kepeği gibi tam tahıllardan 1-2 çeşit haşlayın. Haşlanmış tahılları her öğün kullanabilirsiniz. Kahvaltı için tahılı sütle karıştırın. Üzerine meyve, yağlı tohum, tarçın ekleyebilirsiniz. Öğle yemeği için sebze, kurubaklagil ve yeşilliklerle karıştırıp salata yapabilirisiniz. Akşam için ise ikinci kap olarak, ya da köftenizde ekmek yerine kullanabilirsiniz.

3.Sebze-meyveleri dilimleyin: Dilimlenmiş meyveler, dilimlenmemiş hallerine göre daha davetkar atıştırmalıklardır. Meyve suyu seviyorsanız, malzemelerinizi bir poşete koyup buzluğa atın. Sabaha kahvaltınız hazır olsun. Sebzelerinizi de közleyip veya haşlayıp dolapta saklarsanız, her an kullanacağınız bir öğün elde etmiş olursunuz.

4.Yumurta haşlayın: Haşlanmış yumurta, hazır protein kaynağıdır. Öylece yiyebilir ya da salatanıza ekleyebilirsiniz.

5.Salata sosu hazırlayın: Kendi sosunuzu hazırlayarak salatalarda, marine ederek , dip sos olarak çiğ ve pişmiş sebzelerle kullanabilirsiniz.
Limonlu sos tarifi: 1 limon suyunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı doğal elma sirkesi, 1 çay kaşığı taze kekiği, tuzu ve karabiberi karıştırın. Buzdolabında saklayarak hafta boyunca kullanabilirsiniz.

6.Kendin pişir, kendin ye: Çoğu meşgul bireyler , öğle yemeği hazırlamaya vakit ayırmak istemez. Hafta içi yoğunsanız, hafta sonu tavuk ya da hindi etini haşlayın, fırınlayın ya da ızgara yapın. Öğle yemeğinde salatanıza ekleyebilir ya da sandviç hazırlayabilirsiniz.

7.Atıştırmalıkları depolayın: Kendi atıştırmalıklarınızı hazırlamak, ekstra yağ, şeker tüketimini kısıtlayarak daha sağlıklı beslenmenizi sağlar. Hafta başında, birkaç çeşit sağlıklı kek, müsli bar ya da sevdiğiniz başka atıştırmalıkları hazırlayın. Ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Fazlasını dondurucuya atıp, kahvaltıda da tüketebilirsiniz.