5,5 yaşındaki otizimli Mustafa’nın annesi Birsen Çelebi; “İlçe Milli Eğitim konuyu kapattı, Dikili Belediyesi ilgilenmedi, Kaymakamlık’tan haber yok” diyerek “Sosyal basında görüyorsunuzdur. Engelliler için koşuyoruz, Engelliler ve aileleri için kahvaltı, konuşmalar, paneller, eğlenceler. Size bir şey söyleyeceğim. Zeynep ve Azat için koşmayın. Sadece özel günlerde Meryem ve Meral için yemek vermeyin. Bize engel olmayın yeter” dedi.

MEYDANDA BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği, 3 Aralık Engellilerle Dayanışma ve Farkındalık Günü’nde;  ilçede yaşayan özel eğitim öğrencilerinin, yetişkinlerinin ve ailelerinin yaşadığı sorunları, düzenlediği basın açıklaması ile paylaştı. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte “Özel eğitim sınıflarında okuyan öğrencilerin okullarına ücretsiz taşınması temel haktır” yazılı pankart açıldı, engelli aileleri tarafından ise “Engel değil, destek olun” yazılı dövizler taşındı. Basın açıklaması ise Ali Çetinkaya İlkokulu Özel Eğitim Ana Sınıfının 5 buçuk yaşındaki otizmli öğrencisi Mustafa Çelebi’nin annesi Birsen Çelebi ve ablası Rabia Çelebi tarafından okundu.

Yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Yönetmeliği’ndeki özel eğitim öğrencilerinin ücretsiz taşınması ile ilgili 63’üncü madde hatırlatılarak; “İlçemizde yani Dikili’de Özel eğitim sınıflarına devam eden hiçbir çocuğumuzun, gencimizin, yetişkinimizin devlet okullarına ya da yaygın eğitim kurslarına ulaşımı sağlanamamaktadır. Bu durum bizi çok zor durumlara düşürmekte öğrencilerimiz okula düzenli devam edememektedir” denildi.

“MUSTAFAMIN OKULUNDAN GERİ KALMASINI İSTEMİYORUM”

Anne Birsen Çelebi ayrıca; “Benim oğlum bu sene özel eğitim ana sınıfına başladı. Kendi olanaklarımızla Barış Kent’ten her gün okula gelip gitmeye çalışıyoruz. Diğer çocuklarımı çoğu kez yalnız bırakmak zorunda kalıyorum. Zaten 1-0 hayata yenik başlayan Mustafa’mın okuldan geri kalmasını istemiyorum.  Ama yağmurlu ve soğuk havalarda bu durum benim için çok güçleşiyor. Bir anne olarak tüm çocuklarımla eşit ilgilememek beni çok üzüyor. Mustafa’mın düzenli okula gidip gelebilmesi benim için çok önemli. Bunun için bu sorunu yaşayan ailelerle birlikte gereken yerlere başvurularımızı kişisel yaptık”

“İLÇE MİLLİ EĞİTİM KONUYU KAPATTI, DİKİLİ BELEDİYESİ İLGİLENMEDİ”

“Sonuç olarak; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşıma ihalesine araç girmiyor diyerek konuyu kapattı. Belediyemizde Engelli aracı olmasına rağmen, bu bizim sorunumuz değil; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sorunu diyerek bizi çözümsüz bıraktı. Kaymakamlığımız konu ile ilgileneceğini söyleyerek okulumuzdan öğrenci listelerini aldı. Ancak okullar açılalı 3 ay oldu. Bizim durumumuz halen çözümsüz”

BİZE ENGEL OLMAYIN YETER

“Sosyal basında görüyorsunuzdur. Engelliler için koşuyoruz, Engelliler ve aileleri için kahvaltı, konuşmalar, paneller, eğlenceler. Size bir şey söyleyeceğim. Zeynep ve Azat için koşmayın. Sadece özel günlerde Meryem ve Meral için yemek vermeyin. Bize engel olmayın yeter. Haklarımızı bizimle birlikte arayın, bizi fark edin, bize zaman ayırın yeter. Bu sene okulla ilk defa tanışan Mustafam gibi, Ahmet, Arda ve Zeynep Ecrin için hayatı kolaylaştırın yeter” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi