Cengiz Aldemir/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP yönetiminde yer alan vekillerin Lütfü Türkkan ile ilgili paylaşımlarına tepki göstererek, "Üç kuruşluk siyasi menfaat temin edilecek ve üç beş oyluk alana hitap edilecek diye Türkiye'nin değerleriyle oynuyorsunuz. Bingöl'de kötü bir olay yaşandı, keşke yaşanmasaydı. O olaya vesile olan kişinin kimliği ve Sayın Genel Başkanımızla alakalı o zamana kadar yapmış olduğu küfürlü paylaşımları da benden iyi siz biliyorsunuz, bilmeseniz bunu zaten öğrenmeniz de gerekirdi. Böyle bir elim olaya vesile olduğu için Grup Başkanekilimiz, mevkidaşımız, sizin de mesai arkadaşınız Sayın Lütfü Türkkan Türk milletinden özür dileyerek görevinden istifa etti" dedi.

ERDOĞAN'IN DAHA ÖNCEKİ ŞEHİT SÖYLEMLERİ

Bu olaya sevilenlerin mecliste bulunmasından üzüntü ve rahatsızlık duyduğunu belirten Dervişoğlu, Erdoğan'ın Başbakanken 14 Ocak 2000 tarihinde Avustralya SBS Radyosu'na verdiği demeçte şehitlere "kelle" dedigini anımsatarak, "Biz bir defa gündeme getirdik mi bunu? Hayır. Bunun üzerine, 20 şehit annesi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı mahkemeye vererek Kartal 2. Sulh Ceza Mahkemesinde şehit ailelerinin bu sözlerden incindiğine binaen ve incinmiş olmalarına istinaden Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la alakalı olarak 3 kuruşluk tazminat davası açmıştır ve 3 kuruş tazminat ödemeye mahkûm edilmiştir. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de bu kararı onamıştır. Şehitlere hakaret ettiği için şehit annelerine 3 kuruş ödemeye mahkûm edilmiş bir genel başkanınız var" diye seslendi.

ERDOĞAN ŞEHİT YAKINLARINI YARGILATTI

Erdoğan'ın, 4 Eylül 2006'da Balıkesir'de yaptığı konuşmada "Askerlik yan gelip yatma yeri değil." dediğini ve konu ile ilgili geçmişte yaşanan olayları anımsatarak, "19 Ağustos 2015 günü Siirt'te döşenen patlayıcıyla şehit edilen 8 askerden biri olan jandarma er Recep Beycur'un akrabası, amcası Ömer Bulur hakkında şehit cenazesinde gösterdiği tepki münasebetiyle ve onun sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım nedeniyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve halkı askerlikten soğutma suçundan dava açmıştır. Recep Tayyip Erdoğan'ın şikâyeti üzerine şehit yakınları hakaret suçundan yargılanmaya mahkûm edilmiştir. 

SGK KENDİ HATASINI ŞEHİT BABASINA YÜKLEDİ

Hakkâri Çukurca'da, temmuz ayında sol bacağını kaybeden İzmirli Bülent Kocaoğlan'ın protez bacağına sosyal güvenlik kurumlarından ödeme yapmaması üzerine haciz gelmiş ve protez bacak haczedilmiştir. Komando er Sinan Dündar 2012'de Hakkâri Derecik'te şehit olmuş, babası Musa Dündar emekli olmasına rağmen kamuda kendisine iş imkânı tanınmış ve daha sonra şehit babasının kendisine haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 144 bin lira borç çıkarılmış, emekli olmasına rağmen iş hakkına onay veren SGK kendi yaptığı hatayı şehit babasına yükleyerek bu parayı ondan tahsile kalkışmıştır. Bunun örneklerini artırabilirim ama bir siyasetçinin söylememesi icap eden bir lafı söylemiş olduğundan ötürü duyduğunuz rahatsızlığa istinaden söylüyorum" diye konuştu.

TERÖRİSTİLERİ TV'YE ÇIKARANLAR AHKAM KESEMEZ

Kendisinin de şehit yakını olduğunu, AKP'li bir milletvekilin polislere şerefsiz dediğini ve geçmişte benzer birçok olayları da anımsatan Dervişoğlu, şöyle konuştu: "Ellerinde şehitlerimizin kanı olan teröristleri devletin televizyonuna çıkıp konuşturanlar bize şehitlerimiz üzerinden ahkâm kesemezler. 'Şehit ailelerine TOKİ'den ev verilsin.' teklifimizi elinin tersiyle itenler bize ahkâm kesemez. Tam da bu kürsüden, şehitlerimizin yakınları konuşurken yayınları kestirenler bize ahkâm kesemez. Şehide 'kelle' diyen şuursuzlar bize ahkâm kesemez. Gazi Serdar Öztürk'ü Ergenekon davasında hapis yatırıp onun mağduriyetine sebep olanlar bize ahkâm kesemez. Şehidimizin annesi Pakize anayı yargılayanlar hiç ahkâm kesemez. Çadır mahkemelerindeki utanmazlığa sessiz kalanların, teröristler rahatsız olmasın diye bayrak indirenlerin bize edecek tek kelime sözleri, bize verecek tek satır dersleri olamaz. Sizin bu konudaki sabıkanız, bizim geçen hafta yaşadığımız ayıbın çok fevkinde. Bunu anlatın ve bu mevzuyu kapatın istiyorum. Sosyal medya trolleri gibi davranmasın milletvekillerimiz."

Editör: Haber Merkezi