Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler çok sayıda vatandaşımızı hayattan kopardı. Binlerce binanın yıkıldığı depremler 10 ilde ağır hasara yol açtı. Depremin ilk anından bu yana arama kurtarma çalışmalarına devam eden ekipler, enkazdan bir kişiyi daha canlı çıkarmak için fedakarca mücadele ederken, bir güzel haber de Hatay'dan geldi.

296 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Hatay'da depremin 296. saatinde Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi'ndeki Kanatlı Apartmanı'nın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan vatandaşlar, ambulanslarla hastaneye götürüldüler.

BAKAN KOCA'DAN SAĞLIK DURUMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karı koca olan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtip, Kanatlı Apartmanı'ndan 2 kişinin sağ çıkarıldığını; 45 yaşındaki Ragda adlı kadın ile 49 yaşındaki Muhammet adlı erkek yaralının sahra hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulans helikopterle Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Koca, "296'ncı saatte sağ çıkarıldı. Genel durumları iyi, hayati bulguları ve hemodinamisi stabil. 2'sinin de bilinci açık. İlk müdahaleleri yapıldı, transferi hızla yapılarak şehir hastanemizde, tedavileri yoğun bakımda devam edecek" dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz