Dümeni kırık halde sürüklenen ve ülkeyi de sürükleyen AKP gemisi ve kaptanı Erdoğan, batmayı geciktirmek için gündemi yine karıştırma peşinde. Her zora girdiklerinde başvurdukları yöntem bellidir, tamamen alakasız bir konuyu küt diye ortaya sürerler. Hatta sırf bu iş için yedekte ‘fake gündem’ maddeleri vardır. Nedir, ‘dış mihraklar’ derler, ‘idam’ derler, ‘İş Bankası hissesi’ derler, ‘Ey Cehape’ derler…

Ama bu kez  durum fena, bunlar kesmez!.. Sadece pandemi ile açıklanamayacak ekonomik çöküş ve işsizlik toplumu alt üst edince, daha etkili bir gündem değiştiriciye ihtiyaç duydular ve hop ‘darbe’ safsatasını pişirip önümüze koydular. Yandaş yalaka medya başta; covit 19 unutuldu/unutturuldu,  ‘darbe olacak mı, kim yapacak, darbe sırasında kimler katledilecek, silahlar, listeler…’ bunlar konuşuluyor.

Önce şunu bir netleştirelim. Türkiye’de sistem sorunu var!.. Var olan sistemi değiştirip tek adam rejimine dönüştürenler ile yine sandıkta görülecek hesabımız var. Türkiye, Atatürk’ün kurduğu gibi laik, demokratik, güçler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter sisteme geri dönecek. Ülkenin gelişme yönü; bilim, edebiyat, sanat, insan hakları ve düşünce özgürlüğü olacak, dini değerlerin bireylerin tamamen iç dünyasında yaşanacağı bir iklim hakim kılınacak. Ve bu dönüşüm, yine sandık ile sağlanacak!.. Bunu bir kenara koyduktan sonra, niyetleri ne, ona bakalım!

AKP ‘darbe söylemini’ ortaya atarak yine bir ‘tehdit algısı’ yaratma peşinde. Ama darbeyi kim yapacak, nasıl ve neden yapacak; bunlar soyut!.. Ama somut olan şu, sanki bir yerlerden işaret çakılmış gibi AKP’nin biçare tetikçi ve yalakaları çıtayı yükseltip ölüm tehditleri, katliam söylemleri ile gözdağı vermekte yarışır hale geldiler. Daha vahimi yargıdan, RTÜK’ten ‘tık’ yok!..

8119 noldu, bilen var mı?..

Hemen her gün telefona Kızılay’dan veya 8119 kodlu ‘Biz bize yeteriz’ kampanyasından bağış talebi geliyor. Hatırlarsınız Kızılay, Başkent Gaz’ın ‘vergiden kaçınmak’ için Ensar Vakfı’na yapacağı 8 milyon dolar bağış için ‘aracılık yapmasıyla’ hayli gündem olmuştu. Şimdi halktan bağış bekliyor.

8119 kodlu sms ise 10 TL istiyor. Erdoğan bu hafta açıkladı, 2 milyar TL toplanmış. Azdır çoktur bilemem ama nasıl değerlendirildiğini bilmek hakkım/ız diye düşünüyorum. Umuyorum bir deliği kapatmaya değil gerçekten mağdur ve ihtiyacı olanlara gidiyordur.

Yaşanan zor süreçler, her ülkede toplumsal dayanışmanın ve yardım duygusunun gelişmesine katkı sağlar. Türkiye için de böyle olmasını umuyoruz diyeceğim ama gel gör öyle olmuyor!.. En başta iktidar, muhalif belediyelerin kentlisine yardım ve desteğinin önünü kesmek için cansiperane çalışıyor!..

Bu tavır siyasi görüşü ne olursa olsun, biraz vicdan sahibi herkeste karşılığını buluyor ve nefretle karşılanıyor. Elbet günü geldiğinde sandıkta oy verirken bunlar dikkate alınacaktır. Nitekim anketler de şimdiden dikkate alındığını gösteriyor!..