Ümmetten ulus devlete, işgalden tam bağımsızlığa küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını kutlamaya 1 yıl kaldı. Cumhuriyetin hikâyesini 100. yılda demokrasiyle taçlandırarak yeniden yazmanın arifesindeyiz.

Güneşin doğduğu, medeniyetlerin birbirine ardına yükselip battığı, bir öncekinin sonrasına zenginlikler kattığı, kadim uygarlıkların harman olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyanın ve binlerce yıllık kültürümüzün bu topraklarda yaşayan insanlara yüklediği ağır sorumluluklar var.

Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak algılayarak bilgi çağının baş döndürücü temposuna uygun, zamanın ruhunu ıskalamadan uygarlık kervanının demokrasi kompartımanına yerleşmemiz gerekiyor.

Geçmişle kavga etmeden, geleceğe dair kaygı üretmeden umut üzerine inşa etmeli yarınları. Neleri yaptık, ne kadarını doğru yaptık sorusunu kavga etmeden, yeni kamplaşmalar yaratmadan tartışmalı.

İşe de Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak başlayalım. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kâğıt üzerinde kalmadığı, evrensel insan haklarına saygılı, güçler ayrılığının etkin şekilde uygulandığı, halk iradesinin aynen yansıdığı güçlü bir meclis inşa edelim. Tek adam rejiminin toplumda açtığı yaraları el birliği ile sağaltalım.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı aynı zamanda demokrasimizin yeniden yeşereceği bir şölene dönüşsün. Bunun için fırsat önümüzde. Erken ya da zamanında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim bize bu imkânı sağlıyor.

Bugünden itibaren aramızdaki sen-ben kavgasını, egolarımızı, menfaatlerimizi, küçük kavgalarımızı bir yana bırakalım. Enerjimizi ülkemizin yeniden demokratikleşmesi adına harcayalım.

Gençlerimize yarınlardan kaygı duymayacakları bir gelecek kurmak, yaşlılarımızın emeklilerin hayat kalitesini arttırmak, işçinin-memurun emeğinin hakkını vermek, esnafın kaygılarını gidermek, köylünün çiftçinin alın terini değerlendirmek için ekmek kadar su kadar özgürlüğe ve demokrasiye ihtiyacımız var.

Unutmayalım, Cumhuriyeti bize armağan eden kadrolar bugünden çok daha ağır ve zor koşullar altında mücadele ettiler.

Kurucu atalarımızın canları ve kanlarıyla ödediği bedeller üzerine kurduğu bağımsız laik Türkiye Cumhuriyeti'ni 100. Yılında demokrasiyle taçlandırmak boynumuzun borcu olsun.

Cumhuriyet sonsuza kadar demokrasiyle var olsun, 99. Yılımız kutlu olsun.

----------

BİZDEN HABERLER

Geçtiğimiz hafta CHP tarafından Marmaris'te düzenlenen Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı'na katıldık İZ Gazete olarak. Hazırladığımız ÖZGÜR BASIN ilavesi Anadolu'nun çeşitli illerinden çalıştaya katılan 300'ün üzerinde gazeteci tarafından çok beğenildi. Gazeteci örgütlerinin başkanlarının basının sorunlarını anlattığı, çözüm yollarını önerdiği makaleleri Çalıştay Sonuç Bildirgesinde de yer buldu. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da ilavemizi sunduk ayrıca yerel basın için taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi ilettik. İlerleyen günlerde konuyla ilgili gelişmelerden de sizleri haberdar edeceğiz.

***

BİZ Dergi'nin Foça'yı anlattığı sayısı da bugünden itibaren okuyucularımızla buluşuyor. "Halkın içinde, halkın içinden" başlığıyla çıkan dergide Foça'nın turizminden çevre mücadelesine kadar pek çok konu yer aldı. Şimdi sırada Dikili sayımız var.

İzmir depreminin 1. Yıldönümü için de dolu dolu bir ek hazırlıyoruz. Bu ekimiz de 30 Ekim tarihinde sizlerle buluşacak.

***

İZ Gazete'nin manşetleri ve röportajları da gündem yaratmaya devam ediyor. Geçen hafta Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Sayın Nükhet Hotar ile ilgili ironi yüklü manşetimiz ulusal boyutta ses getirdi. Sosyal medyada da geniş yankı bulan manşetimiz için çok sayıda meslektaşımızdan olumlu görüşler ve övgüler aldık.

Aynı şekilde son günlerin popüler dizisi Squid Game'den esinlenerek hazırladığımız asgari ücret manşetimiz çok beğenildi. İZ Gazete'nin genç ekibinin zekâsı ve çalışkanlığı ile ortaya çıkan manşetler ve sayfalar için tüm çalışanlarımızı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Gençlik ve tecrübenin uyumu sonucu ortaya çıkan sinerji sayfalarımıza da yansıyor.

Gönül Soyoğul ustamızın İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile yaptığı röportaj da İzmir'in önemli gündem maddelerinden oldu. Gönül Soyoğul yazıları ve röportajlarıyla daha çok ses getirecek.

Hafta içinde bir müjde daha vereceğiz okurlarımıza. Önemli bir kalem daha İZ Gazete ailesine katılacak ve Kasım ayından itibaren haftalık yazılarıyla bizlerle birlikte olacak.

İzmir'in çorak medya iklimine İZ Gazete olarak biraz olsun hareket getirebildiysek ne mutlu bize.

BİZ'i takip edin;

Bugüne dair sözünüz,

Gelecekte İZ'iniz olsun…

Sağlıklı kalın.