Pfizer ile birlikte corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech’in kurucu ortaklarından 56 yaşındaki Uğur Şahin Alman Bild gazetesine konuştu…

Bu yılın başında Omikron varyantına özel bir koronavirüsü aşısı geliştirme kararı aldıklarını ve Mart ayının sonunda Omikron varyantına özel olan koronavirüsü aşısının piyasaya çıkacağını duyuran Şahin bu projenin ertelendiğini duyurdu.

Şahin, Omikron varyantına özel koronavirüsü aşısının Nisan ya da Mayıs ayına kadar çıkmayacağını ve üretim tarihlerinin ertelendiğini açıkladı.

Şahin, Avrupa İlaç Ajansı sebebiyle bu gecikmenin yaşandığını söylerken, verilerin onaylanması gerektiğini dile getirdi. Şahin, “Şu an bir Omikron aşısına ihtiyaç olup olmadığı halen inceleniyor. Aşının epidemiyolojisine bakılması gerekiyor” dedi.

Corona virüsünün gelecek 5 ile 10 yıl boyunca insanlığın arasında olacağını dile getirirken, “Korona virüsünün biteceğini tahmin etmiyoruz. Bizce bu kadar büyük bir drama yaşanmayacak. Eğer ihtiyaç olursa BioNTech yeni varyantlara karşı aşı geliştirebilir. Fakat ben durumun bu kadar dramatik olacağını sanmıyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi