Koronavirüsle mücadeleyle kapsamında geçen günlerde 55 yaş ve üzeri vatandaşların da aşılanacağının duyurulmasının ardından hastanelerde aşı yoğunluğu devam ediyor. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Devlet Hastanesi de yoğunluğun yaşandığı hastanelerden biri oldu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alanlar, tam kapanma olmasına rağmen hastanenin kapısında uzun kuyruk oluşturdu. Sırası gelenler aşılarını olurken, bekleyenlerin zaman zaman sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

AŞI YAPILANLAR: YAN ETKİSİ OLMADI

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Devlet Hastanesi'nde sırası gelenler aşılarını oluyor. İkinci doz aşısını olduğunu belirten Handan Akın (57), "İlk dozdan sonra herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım. Aşı olduğumu bile anlamamıştım ama bu defa biraz canımı acıttı. Çok sıra beklediğimi söyleyemem. Umarım herkes bir an önce aşısını olur. Aşı karşıtlarına ben de çok karşıyım. Bu iş artık kökünden bitsin" dedi.

Aşının yan etkisiyle karşılaşmadığını belirten Gazi Öztürk (58) de "İkinci doz Biontech aşımı oldum. İlk dozdan sonra çok fazla bir yan etkisi olmadı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İlk dozdan sonra sadece çok az bir kolumda ağrı oldu. 15 dakika sırada bekledikten sonra içeriye girip aşımı oldum" diye konuştu.

Yaklaşık 20 dakika sıra bekledikten sonra ilk doz aşısını olan Ali Gülenç (57), de "Aşımı oldum. Aşıdan sonra yan etkilerin olduğunu söylüyorlar ancak çevremde hiç rastlamadım. Kayınpederim ve kayınvalidem iki doz olmuşlardı ve bir sorun yaşamadılar" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi